Rostlinné sýry Tudlee od mléčných nerozeznáte

Tudlee je značka rostlinných produktů z podhůří Šumavy. V její nabídce najdete i alternativy k sýrům, které chutnají a mají vlastnosti úplně jako ty klasické mléčné. Díky spojení se SINEA, inovátorem v oblasti rostlinných produktů, přinášejí vylepšenou recepturu – nově obsahují kvalitní protein z fava fazolí.

Leckdo by tipoval, že zastáncům rostlinné stravy bude chybět hlavně maso, ale jsou to sýry, které v jídelníčku zoufale scházely. Doba a technologie se naštěstí posunuly dopředu a rostlinné alternativy sýrů existují v bločku i jako plátky, například od české značky Tudlee. Nejen zastánci rostlinné stravy, i lidé s alergií na laktózu nebo zastánci zdravého jídelníčku jsou překvapeni, jak skvělou chuť nabízejí – jsou prakticky k nerozeznání oproti těm z živočišného mléka.

Rostlinné sýry Tudlee

Rostlinné sýry Tudlee se vyrábějí přirozeně bez lepku, laktózy, sóji, palmového oleje a geneticky modifikovaných potravin. Jejich hlavní složkou je kokosový olej. Mají novou recepturu, jejíž součástí je rostlinný protein z fava fazole, v jehož chuti není ani náznak mdlého proteinového aroma.

Bloček s příchutí čedaru, Block Original. Je balený v praktickém střívku, takže se snadno strouhá a krájí. Využijete jej i v teplé kuchyni – je vynikající například na sýrovou omáčku. 200 g, složení: pitná voda, modifikované škroby, kokosový tuk, proteinový izolát z fava fazole, maltodextrin, jedlá sůl, aroma, kvasničný extrakt, barvivo: karoteny. Cena od 49,90 Kč.

Tudlee pořídíte jako stogramové plátky ve třech příchutích: Original (čedar), Uzené a Provensálské bylinky. Hodí se na pečivo i do teplé kuchyně, například zapečené se zeleninou. Seženete je také ve dvousetgramovém bločku, který můžete libovolně krájet, strouhat i rozpékat – sýrovou omáčku z něj nerozeznáte od té z mléčného sýra. Tudlee mají oproti klasickým sýrům vyvážený obsah soli, proto jsou vhodné i pro děti nebo osoby trpící vysokým tlakem.

Plátkové sýry Tudlee ve 3 příchutích:

Original, Provensálské bylinky a Uzené. 100 g, složení: pitná voda, kokosový tuk, upravený škrob, proteinový izolát z fava fazole, jedlá sůl, aroma, stabilizátor, barvivo. Cena od 34,90 Kč.

Výjimečnost rostlinných sýrů Tudlee:

  • 100% rostlinné,
  • přirozené bezlepkové,
  • bez geneticky modifikovaných ingrediencí,
  • neobsahují laktózu, vejce ani cholesterol,
  • výroba v České republice,
  • varianty plátky a bloček,
  • skvělá chuť.
  • plátkové sýry Tudlee

Výrobky od značky Tudlee seženete například na Rohlíku, v Globusu, v TESCU a obchodech zdravé výživy.

Tudlee je partnerem značky SINEA. Ta funguje na českém trhu jako garant rostlinné kvality, perfektní chuti a dostupnosti. Jejím cílem je pomoci nejen šíření myšlenky chutné rostlinné stravy, ale i podpora partnerů, výrobců kvalitních potravin, kterým zároveň pomáhá s vývojem a propagací.

 

Značka Tudlee

Značka Tudlee vznikla v roce 2016 v Nýrsku jako dostupná alternativa k sýrovým produktům na českém trhu. Prvními produkty byly sýrové alternativy a chia dezerty. Postupně se sortiment rozšířil o luštěninové a rostlinné pomazánky. Tudlee si zakládá na kvalitním složení a pečlivém testování nejen se zástupci veganů, flexitariánů, ale i odborníků ze specifické skupiny celiaků a osob s různými formami alergií na laktózu. Více na tudlee.cz.

Značka SINEA

Značka SINEA vznikla v roce 2018. Jejím cílem je vyrábět kvalitní rostlinné produkty s důrazem na dostupnost a dokonalou chuť. SINEA od svého počátku vymýšlí a testuje vlastní receptury, klade důraz na pečlivý výběr surovin a provádí kvalitativní analýzy výsledných produktů. V roce 2020 se označení SINEA rozšířilo z privátní značky i na partnerské produkty, které splňují kritéria 100% rostlinného složení, perfektní chuti a promyšlené výroby, která dostane ze suroviny to nejlepší. SINEA je součástí skupiny Vendeavour. Zakladatelem značky je Viktor Růžička. Více na sineafoods.com.