Řidička narazila do stojícího auta

(02.10.2020) Dramatické chvilky zažila matka dvou malých dětí, které seděly v době nárazu ve vozidle.

Profesionální hasiči ze Slavičína a Valašských Klobouk byli pár minut před půl devátou dopolední vysláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. K nehodě došlo ve Štítné nad Vláří, kde v zastavěné ulici narazila řidička do zaparkovaného auta, stojícího mimo komunikaci. Stojící vozidlo po nárazu skončilo v zídce vedlejšího domu. V době nárazu seděly ve stojícím vozidle dvě malé děti, které tam pár vteřin před tím posadila jejich matka.

Děti byly naštěstí již připoutané. Žena už do vozu nestihla nastoupit. Děti i obě řidičky skončily v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Ta je transportovala do krajské nemocnice ve Zlíně. Hasiči po příjezdu na místo provedli u vozidel protipožární opatření a odpojení autobaterií. Dětem předali dráčky Záchranáčky.

Komunikace byla v době zásahu složek IZS řízena kyvadlově. Po ukončení šetření ze strany dopravní policie odtáhli hasiči vozidlo, stojící uprostřed cesty, mimo vozovku. Nakonec hasiči uklidili silnici od střepů a úlomků z aut a vrátili se zpět na své stanice.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje
Zdroj: HZS Zlínského kraje