Registrační značky na vozidla bude dodávat SPM-Utal

Dodavatelem registračních značek na následujících šest let bude konsorcium společností Security Paper Mill, a.s. a společnost Utal Sp. Zo.o, kteří již dodávají registrační tabulky od roku 2017.

Ministerstvo dopravy doposud platí ročně 63 450 756 Kč bez DPH. Nová cena při ročním počtu u všech rozměrů registračních značek bude 55 148 863 Kč bez DPH, tedy za jednu tabulku v průměru nebude platit dosavadních 45 korun bez DPH, ale 40 korun.

Ministerstvo dopravy očekává roční výrobu 1 394 868 kusů ve všech 105 typech tabulek registračních značek

Utal Sp. Zo.o

UTAL je firma, která má dvacetiletou zkušenost s profesionální výrobou státních poznávacích značek a kompletního vybavení k výrobě SPZ. V náši nábídce strojů má zvláštní postavení automatická linka na výrobu SPZ a stroje pro individuální specifikaci. Poskytujeme také komplexní řešení v oblasti registrace a datábaze vozidel.

UTAL to nejsou pouze výrobky, ale také znalosti a zkušenosti, které chceme sdílet s našimi zákazníky, abychom mohli nabízet inovativní řešení přízpůsobené individualním požadavkům.

Nabídku firmy UTAL doplňují podložky pod státní poznávací značky, informační tabulky a městské orientační systémy.

 

Státní poznávací značky

UTAL navrhuje, vyrabí a dodává všechny druhy SPZ v souladu s nařízeními v konkretním státě. Produkce SPZ je postup, ve kterém hliníkové pásy jsou pokrývany speciální reflexivní fólií, která muže obsahovat identifikační body a ochranné prvky. UTAL vyrábí vytlačené a nevytlačené tabulky. SPZ vyraběné UTALem mají mnohonásobné ochranné prvky, tisky speciálními dobře zajištěnimi barvami, hologramy, vodoznaky, sériová čísla a čárove kódy.