RegioJet dnes zahájil prodej jízdenek na vlaky do Chorvatska. Vlaky pojedou do Rijeky a nově také do Splitu a Záhřebu; návazné autobusy pak napojí celé jadranské pobřeží

  • Vlaky pojedou od 28. 5. do 27. 9. V červenci a v srpnu denně, v červnu (květnu) a září 3x týdně
  • Cena jízdenky na sedačce začíná stejně jako loni na 590 Kč, v lůžkovém kupé na 790 Kč
  • Kromě Prahy a Brna, vlaky zastaví pro nástup a výstup cestujících také v Břeclavi, na Slovensku v Bratislavě a v Maďarsku v Györu a Budapešti
  • RegioJet bude dávat postupně do prodeje kapacitu dalších vozů do celkové kapacity 15 vozů na vlak

RegioJet  spustil prodej jízdenek

RegioJet  spustil prodej jízdenek na své vlakové spoje do chorvatské Rijeky, Splitu a Záhřebu – a to včetně návazných autobusů do desítek destinací na celém pobřeží Jadranu. Ceny jízdenek jsou stejně jako loni výjimečně nízké – za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace a všech služeb –  pro cestu ve voze se sedačkami zaplatí cestující na trase do Rijeky cenu od 590 Kč; za jízdenku ve spacím voze pak cenu od 790 Kč. Na trase do Splitu pak ceny začínají na 890 Kč za sedačku a na 1090 Kč za cestu ve spacím voze.

V ceně jízdenky je vždy zahrnutá zdarma rezervace místa a veškerý palubní servis, který cestující dostanou během cesty – včetně balené vody Rajec, kávy a drobné snídaně zdarma, připojení k internetu nebo k zábavnímu portálu zdarma a využití dalších palubních služeb.

V nabídce jsou kromě míst na sedačkách ve vozech Astra (velkoprostorové vozy s obrazovkami v sedačkách) také kupé ve spacích vozech, kde je možné si rezervovat jak jednotlivá místa v kupé tak vybírat například z tichého kupé, nebo si případně zarezervovat celé kupé pro uzavřenou skupinu cestujících.

Jízdenku je možné si zarezervovat přímo také do dalších míst na chorvatském pobřeží – návazné autobusové spoje pak ze stanic Rijeka, Split a Gračac obslouží všechny významné dovolenkové destinace na chorvatském pobřeží Jadranu.

Novinkou pak budou návazné autobusové spoje do letovisek Kotor v Černé Hoře a Neum v Bosně a Hercegovině.

V června a září pojedou spoje 3x týdně; v červenci a srpnu pak denně

 


Vlakové spoje budou mít podobný jízdní řád jako v loňském roce – s odjezdem odpoledne v 16:46 hodin z Prahy a následně v 19.48 večer z Brna hl. n., ve 20.23 z Břeclavi a ve 21.17 z Bratislavy hl. st.

Do Rijeky přijedou na druhý den dopoledne v 10.13 hodin; do Splitu pak bude příjezd v 13.44 hodin odpoledne.

V opačném směru budou vlaky odjíždět v 15.51 ze Splitu a v 19:55 hodin večer z Rijeky s příjezdem ráno druhý den do Bratislavy (8:43), Břeclavi (9:34), Brna hl. n. (10.06) a Prahy hl. n. (v 13.12).

V červnu a v září budou vlakové spoje jezdit 3x týdne s odjezdy z Prahy, Brna a Bratislavy v pátek, v neděli a v úterý a z Chorvatska v sobotu, pondělí a středu; v červenci a srpnu pak budou spoje jezdit v každém směru denně. Vlaková souprava bude sestavena ze spacích vozů a také z vozů se sedačkami. Díky nové trase nabídne RegioJet přes léto také úplně nové přímé vlakové spojení do Záhřebu; stejně jako z Budapešti do Chorvatska nebo do Bratislavy.

Kapacita vlaku bude více než 650 cestujících

 


Celkem se počítá s pátnáctivozovou vlakovou soupravou s více než 650 místy pro cestující. Ve vlaku bude k dispozici servis RegioJet včetně kávy a vody zdarma, snídaně zdarma v rámci ceny jízdenky, připojení k internetu, možnosti rezervace celého lůžkového kupé pro čtyři osoby za cenu tří, přeprava jízdních kol a další služby, které RegioJet nabízel ve svých vlacích do Chorvatska v loňském roce.

Na provozu vlaků bude i letos RegioJet spolupracovat s Chorvatskými železnicemi HŽ na území Chorvatska a na území Maďarska pak s dopravcem Continental Railway Solution.

Předprodej dovolenkových balíčků již běží

 


Vysokou poptávku zaznamenal RegioJet za prvních 14 dnů prodeje u populárních dovolenkových balíčků u Jadranu za exkluzivní ceny od 2990 Kč. Tyto balíčky obsahují ubytování, polopenzi a dopravu vlakem / návazným autobusem a RegioJet na nich spolupracuje například s cestovními kancelářemi Čedok a Mediteran.

Vlaky RegioJet vyjely do Chorvatska poprvé v loňském roce. Celkem v obou směrech dohromady přepravily více než 60 tisíc cestujících a jejich provoz se stal symbolem loňské letní dovolenkové sezóny. Průměrná obsazenost spojů byla 90 %.

Rámcový jízdní řád spojů RegioJet do Chorvatska