Reakce starosty MČ Prahy 8 Romana Petruse k rozhodnutí dnešní Rady hl. m. Prahy ve věci Libeňského mostu


Všechna dosavadní vedení Hlavního města Prahy za celých 16 let nedokázala zajistit, aby byl Libeňský most bezpečný. A tak se dnes rozhodlo, že se postaví rovnou mosty dva!

Rada hlavního města Prahy dnes rozhodla o tom, že TSK připraví provizorní most vedle Libeňského mostu. To je jistě chvályhodné, má to ale háček. Dle novinářů se zároveň zastaví debata o budoucnosti mostu. Tedy zelenou dostalo to, co v posledních třech letech podporují aktivisté (nikoliv aktivní lidi) a někteří politici, tedy nedělat s mostem nic. To je totiž ten hlavní motiv. Vytvořit téma, o kterém se dá mluvit. Aneb když jsem vůbec nic nedokázal a vlastně jsem nic neudělal, je potřeba vymyslet něco, o čem se dá mluvit a pak za tím jít za každou cenu.

Starosta Praha 8 – Roman Petrus

Oproti tomuto šílenému postupu vyzývám Radu hl. m. Prahy, aby pokračovala ihned diskusí o budoucnosti mostu, bez ohledu na výsledek analýzy TSK o druhém mostu. Ta může probíhat, tak jako tak. Vyzývám Radu hl m. Prahy, aby na rozdíl od ostatních myslela na to, aby byl most bezpečný a neohrožoval obyvatele. Občané si nezaslouží čekat půl roku do voleb a pak dalších půl roku na novou koalici, která si nastuduje materiály. Je potřeba jednat a ne čekat!

 

Radní včera souhlasili s doporučením technické rady. Osud Libeňského mostu rozhodne čtvrteční zastupitelstvo