První televizory Sony modelového roku 2023 jsou již v prodeji

Společnost Sony Europe B.V. oznámila zahájení prodeje televizoru BRAVIA X80L – prvního z nových televizorů, které se v obchodech objeví v roce 2023. Tyto 4K HDR televizory se dodávají v šesti různých velikostech, které se hodí do různých interiérů, a představují vstupenku do vzrušujícího světa filmových trháků a napínavých her.

 

Model X80L je vybaven několika technologiemi, které dohromady přinášejí působivý balíček zábavy. Díky ultraširoké paletě barev Triluminos Pro a výkonu procesoru 4K HDR X1, který analyzuje obsah v reálném čase a zajišťuje intenzivní kontrast, špičkový jas a přirozené barvy, bude X80L středobodem vaší domácí zábavy.

 

Technologie Dolby Vision [1], kterou je televizor X80L vybaven, je často spojovaná s velkými kiny. Odhaluje plný potenciál všeho, co sledujete, a dodá obrazu mimořádně živé barvy, ostřejší kontrast a hluboké textury.

Realistický obraz plný sytých barev a výkonný zvuk pro každodenní zábavu

O zvuk se stará náš jedinečný reproduktor X-Balanced Speaker, který poskytuje vzrušující a vysoce kvalitní zvukový zážitek s mohutnými basy.

Minimalistické a nadčasové provedení televizoru je navrženo tak, aby se hodilo do každého interiéru. Televizor s elegantním rámečkem Flush Surface je umístěn na dvoupolohovém, černém, tenkém klínovitém stojanu [2], který je navržen tak, aby se hodil na široké i úzké plochy nábytku, takže pod něj můžete umístit soundbar nebo třeba televizor postavit na malou skříňku.

Majitelé televizorů BRAVIA získají s modelem X80L exkluzivně přístup k aplikaci BRAVIA CORE [3] včetně knihovny Sony Pictures Entertainment plné nejnovějších filmových trháků a klasických filmů. Můžete je sledovat ve formátu Pure Stream (nejvyšší kvalita streamování), vychutnat si největší dostupnou sbírku filmů IMAX Enhanced a získat přístup do zákulisních materiálů studia. Když si zakoupíte zařízení X80L, můžete si vybrat 5 filmů, které si budete moci koupit v kvalitě až 4K HDR, a užívat si 12 měsíců neomezeného streamování.

Televizor X80L je skvělý pro hráče, protože rozpozná, že je připojena a zapnuta konzole, a okamžitě se na vstupu HDMI 2.1 přepne do režimu Auto Low Latency, abyste si mohli vychutnat plynulejší a svižnější hraní. Ve vysoce kontrastních scénách uvidíte důležité detaily v nejtmavších i nejsvětlejších částech obrazovky díky naší technologii Auto HDR Tone Mapping. Díky režimu Auto Genre Picture Mode se nebudete muset starat o úpravu nastavení při přepínání mezi různými typy zábavy. Model X80L je také vybaven novou speciální herní nabídkou, která je přístupná jediným stiskem tlačítka na dálkovém ovladači. Umožňuje vám na jednom místě rychle najít všechna nastavení, která potřebujete k optimalizaci herního výkonu. Patří sem VRR (zapnuto nebo vypnuto), funkce Motion Blur Reduction, která ztlumí obrazovku a zlepší plynulost obrazu, funkce Black Equaliser, která rozjasní obrazovku a odhalí skryté objekty ve hře, a další. Navíc je k dispozici přizpůsobitelná funkce Crosshair, která vám pomůže zdokonalit míření.

 

Televizory Sony X80L jsou již v prodeji. Dostupnost, cenu a informace o objednávkách naleznete na stránkách společnosti Sony http://www.sony.cz/.

Funkce televizorů BRAVIA X80L 4K HDR LED (85″, 75″, 65″, 55″, 50″, 43″):

  • 4K HDR Processor X1™ reprodukuje větší hloubku, textury a přirozené barvy díky technologii Object-based HDR remaster.
  • Google TV: Více než 700 000 filmů a televizních epizod na jednom místě. Google TV přináší oblíbený obsah z různých aplikací a předplatných a organizuje ho. Vyhledávání je snadné – stačí se zeptat Googlu. Zkuste říct: „Hej, Google, najdi akční filmy“ a vyhledávat napříč aplikacemi. [4]
  • Vychutnejte si filmy, které jsou součástí služby BRAVIA CORE: Vychutnejte si streamování filmů ve vysoké kvalitě v rozlišení 4K UHD, které jsou součástí aplikace BRAVIA CORE, exkluzivně na vybraných televizorech Sony. [5]
  • Všechna herní nastavení na jednom místě: Pomocí nabídky Game Menu můžete rychle spravovat nastavení obrazu her a pomocných funkcí v jediném pohodlném rozhraní.
  • Model X80L je skvělý herní televizor. Rozpozná, kdy je připojena a zapnuta konzole, a automaticky se přepne do režimu Auto Low Latency prostřednictvím rozhraní HDMI 2.1, takže si můžete vychutnat plynulejší a citlivější hraní.
  • Inovativní reproduktorové jednotky X-Balanced zajišťují křišťálově čistý zvuk, aniž by to bylo na úkor štíhlosti televizoru.
  • Větší zábava: Zažijte pohlcující a poutavý filmový obsah podle původní vize tvůrce díky podpoře Dolby Vision. [6]
  • Rozšířený zážitek z televizoru díky BRAVIA CAM: Videochat s přáteli a rodinou.
  • Všechna nastavení Eco na jednom místě: Na panelu Eco Dashboard jsou všechna uživatelská nastavení na jednom místě, a lze je tak snadněji měnit jednotlivě nebo najednou. Pomocí možnosti Easy Setup (Snadné nastavení) mohou uživatelé optimalizovat nastavení pro prostředí, ve kterém sledují film.
  • Díky rámečku Flush Surface se můžete soustředit na to, co je důležité – na obraz – a samotný televizor je moderní a minimalistický, takže se hodí do každého interiéru.
  • Dvoupolohový, černý, štíhlý stojan na televizor [7] s klínovým profilem nabízí maximální pohodlí a je navržen tak, aby se vešel na široké i úzké plochy nábytku.

Další informace: https://www.sony.cz/bravia/products/x80l-x81bl-series

Nová aplikace pro editaci kanálů [8]

Nový nástroj společnosti Sony výrazně usnadňuje přizpůsobení pořadí kanálů v televizoru. Po stažení do telefonu se systémem Android můžete zobrazit a změnit pořadí kanálů jednoduchým přetažením nebo vyhledáním kanálu a zadáním jeho požadovaného čísla.

Další informace o všech televizorech Sony naleznete na adrese https://www.sony.cz/bravia/gallery.


[1] Obsah Dolby Vision a Atmos kompatibilní se streamovacími službami nebo kompatibilním zařízením s obsahem připojeným přes vstup HDMI (prodává se samostatně).

[2] Dvoupolohový stojan je součástí modelů 55″, 65″, 75″ a 85″.

[3] Abyste měli nárok na akční nabídky, zakupte si televizor, který splňuje podmínky, a zaregistrujte se do 23. února 2026 do systému BRAVIA CORE™. Dostupné filmy se mohou změnit. Závislé na podmínkách, veškeré podrobnosti naleznete na https://www.sony.net/bravia-core. Síťové služby, obsah a operační systém a software produktu mohou podléhat samostatným podmínkám nebo podmínkám třetích stran a mohou být kdykoli změněny, přerušeny nebo ukončeny a mohou vyžadovat poplatky, registraci a informace o kreditní kartě.

[4] Aby mohl uživatel používat TV, musí souhlasit s podmínkami služby Google (http://www.google.com/policies/terms/), podmínkami služby Play (https://play.google.com/intl/en-US_us/about/play-terms/index.html) a zásadami ochrany osobních údajů (http://www.google.com/policies/privacy/). Aby mohl uživatel používat některé inzerované funkce, včetně hlasové aktivace propojených aplikací, a instalovat některé aplikace a provozní software během nastavení, musí se připojit k účtu Google. Používání TV bez připojení k účtu Google umožňuje pouze základní funkce TV a některé aplikace. Bezdrátové připojení vyžaduje domácí síť 802.11 (doporučuje se 802.11n).  Síťové služby, obsah, operační systém a software tohoto produktu mohou podléhat samostatným podmínkám nebo podmínkám třetích stran a mohou být kdykoli změněny, přerušeny nebo ukončeny a mohou vyžadovat poplatky, registraci a informace o kreditní kartě. Aplikace musí být kompatibilní s televizorem. Dostupnost aplikací se liší podle regionu a zařízení.

[5] Abyste měli nárok na akční nabídky, zakupte si televizor, který splňuje podmínky, a zaregistrujte se do 23. února 2026 do systému BRAVIA CORE™. Dostupné filmy se mohou změnit. Platí podmínky, veškeré podrobnosti naleznete na https://www.sony.net/bravia-core. Síťové služby, obsah a operační systém a software produktu mohou podléhat samostatným podmínkám nebo podmínkám třetích stran a mohou být kdykoli změněny, přerušeny nebo ukončeny a mohou vyžadovat poplatky, registraci a informace o kreditní kartě.

[6] Obsah Dolby Vision a Atmos kompatibilní se streamovacími službami nebo kompatibilním zařízením s obsahem připojeným přes vstup HDMI (prodává se samostatně).

[7] Dvoupolohový stojan je součástí modelů 55″, 65″, 75″ a 85″.

[8] Podporované země: Belgie, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Chorvatsko, Irsko, Itálie, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Spojené království, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina.