Průvodci ostravského infocentra si připravili na tuto neděli poslední komentovanou procházku tohoto kalendářního roku.

Sezónu zakončí tématem života v koloniích na pomezí Hrabůvky, Zábřehu a Vítkovic.“Procházkám „na jihu“ jsme se dosud příliš nevěnovali. Snad jen starému Zábřehu. Pro zájem veřejnosti jsme se však letos tuto procházku rozhodli zařadit. Je to tedy taková naše novinka,“ vysvětluje průvodce Antonín Szturc.

„Trasa není příliš dlouhá, ale to rozhodně neznamená, že by nebylo o čem povídat. Řeč bude nejen o výstavbě koloniíí, jejich architektuře a životech v nich, ale také například o osobnosti Josefa Chalupníka, zmíníme se také o vítkovickém hřbitovu nebo nádraží. Prohlídka povede od Jubilejní kolonie přes náměstí Generála Svobody, právě kolem hřbitova a nádraží až k ke kolonii Jeremenko.“

Komentované procházky Od Jubilejní po Jeremenko proběhnou v neděli 3. listopadu od 10 a 14 hodin. Sraz účastníků je 15 minut před začátkem u Komorního klubu v Hrabůvce. Předprodej vstupenek probíhá online na stránkách www.ostravainfo.cz nebo v ostravských infocentrech až do začátku procházek nebo do vyprodání kapacity. Pořadatelé upozorňují, že vstupenky nebude možné pořídit na místě u průvodce.

Podrobnější informace na telefonním čísle 724 166 992 nebo na emailové adrese pruvodce@ostravainfo.cz.
——————
VSTUPNÉ:
80 Kč dospělí
50 Kč děti od 7 do 15 let, studenti, senioři, ZTP a ZTP/P