Přípravy na tradiční čarodějnický oheň letos nahradil kuchařský!

Velvyslankyně Thajského království spolu se starostou Prahy 1 uvařila ve Žlutých lázních jídlo lidem v první linii. Její excelence, paní Ureerat Chareontoh a Petr Hejma se dnes sešli v kuchyni areálu Žlutých lázní v pražském Podolí, aby společně připravili thajské jídlo pro dobrovolné hasiče, personál nemocnice Na Františku a Středisko sociálních služeb Prahy 1 i tamní úředníky. Přípravy na tradiční oslavy čarodějnic tak nahradila práce pro potřebné.

Thajská velvyslankyně za asistence starosty Prahy 1 připravila 150 porcí polévky s kokosovým mlékem Tom Kha s kuřetem a 150 porcí Pad Thai s krevetami. Dvacet porcí speciálně připraveného křupavého vepřového bůčku s thajskou rýží pak dostali dobrovolní hasiči z Prahy 1. Abychom podpořili zdravotnické pracovníky, policii, vojáky, hašiče a dobrovolníky, kteří neúnavně pracují v boji proti COVID-19, snažilo se Thajské velvyslanectví během několika uplynulých týdnů poskytnout čerstvě uvařené thajské jídlo z rezidence velvyslankyně Koordinačnímu centru pro dobrovolníky Magistrátu hl. m. Prahy. Děkujeme, že jsme dostali šanci darovat jídlo také hasičům, zaměstnancům domovů seniorů a nemocnicím pod správou úřadu Prahy 1. Přispění a podpora velvyslanectví, ač nevelkého rozsahu, odráží naše poděkování a silný závazek spojit své síly s Prahou a Českou republikou v boji proti COVID-19,“ říká Její excelence, paní Ureerat Chareontoh.

„Paní velvyslankyni a jejímu týmu patří naše velké poděkování, a to nejen za skvělý oběd pro naše dobrovolné hasiče, ale i za ubezpečení, že nejsme se svými problémy osamoceni a že i na první pohled tak vzdálená země je připravena nám pomoci,“ říká Petr Hejma, starosta Prahy 1 a dodává: „Společnost Taiko nám v současné obtížné situaci velmi pomáhá, a i díky ní mohou třeba naši dobrovolní hasiči naplno pracovat při ochraně seniorů a dalších ohrožených skupin.“