Před polednem neznámý pachatel zaútočil mačetou na jednoho z učitelů střední školy v Praze 4. Ten útok bohužel nepřežil

Před polednem neznámý pachatel zaútočil mačetou na jednoho z učitelů střední školy v Praze 4. Ten útok bohužel nepřežil. Pachatel z místa utekl a nyní po něm usilovně pátrá několik stovek policistů. Do pátrání je nasazený i vrtulník. Zbraň po útoku zůstala na místě
Zadrženým je 19letý student školy, ve které se čin stal. Vypátrat se ho kriminalistům povedlo v Dolních Břežanech a v době zadržení nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. Předpokládaným motivem byl spor mezi ním a pedagogem.

Dnes se v naší škole stala tragická událost, při které žák naší školy napadl svého učitele, který nakonec zranění podlehl. Rodině a pozůstalým bychom tímto chtěli vyjádřit upřímnou soustrast.

Napadení nebylo předvídatelné. Napadený kolega byl pedagogem s velkým P, s žákem nikdy nebyly problémy a ze strany školy nebyly porušeny žádné bezpečnostní předpisy.

 

Rádi poskytneme další informace ve chvíli, kdy tak budeme moci učinit. Do té doby prosíme veřejnost, aby našim žákům a kolegům dala prostor se s událostí vyrovnat. Tímto i oznamujeme, že se výuka v pátek 1. dubna ruší.

Karel Dvořák, ředitel SOU Ohradní

Zdroj : Policie ČR