Praha získala zpět pozemky pod Parukářkou

Město v exekuční dražbě odkoupilo bezmála dva hektary pozemků mezi Parukářkou a Pitterovou ulicí.  

Díky úsilí místostarosty Tomáše Mikesky a radního pro majetek magistrátu hl. m. Prahy Jana Chabra vydražilo město 18. června pozemky zpět do svého vlastnictví.  „Podařilo se nám přesvědčit hlavní město, aby pozemky odkoupilo od developera. Vyřešil se tím téměř dvě dekády dlouhý příběh, kdy nebylo jasné, co se s pozemky bude dít. Hrozilo, že se to tu celé zastaví,“ komentuje situaci Tomáš Mikeska.

Předešlé vedení radnice v roce 2001 posvětilo změnu územního plánu z rekreačních pozemků na stavební parcely. Následně pronajalo pozemky na 70 let developerovi, který přislíbil, že na pozemcích vybuduje sportovní a rekreační areál, k čemuž však nikdy nedošlo. V roce 2006 radnice dokonce schválila směnu pozemků za jiné − výrazně menší a mnohem méně lukrativní. V následujících třinácti letech se majetkové poměry pozemků opakovaně měnily. Vlastníkovi se podařilo část pozemků zastavět či rozprodat. 

Jsme opravdu rádi, že znovu máme slovo a že s hlavním městem můžeme diskutovat o tom, jak se s pozemky naloží. Chtěli bychom tu park a zelené plochy pro rekreační využití,“ dodává starosta Jiří Ptáček.