Praha se umístila opět ve světových žebříčcích o nejkrásnější Vánoční trhy

Největší Vánoční trhy na Staroměstském náměstí získaly další prestižní ocenění. Mezi TOP 5 v Evropě je zařadil prestižní britský list The Times. Podle deníku jsou trhy v Praze ideálním místem pro dovolenou ve slavnostním období adventu. Největší Vánoční trhy na Staroměstském náměstí v Praze tak získaly i přes rostoucí celosvětovou konkurenci opět další významné hodnocení ze zahraničí.

Redaktoři The Times zvou na rozsvěcení stromu a chválí také gastronomii trhů. „Ochutnejte to, co místní. Vyměňte svařené víno za grog s rumem, vodou, citrónem a cukrem,“ zvou mimo jiné The Times.

„Dalšího ocenění si velmi vážíme. Konkurence je opravdu velká, města po celém světě si dávají záležet, aby právě jejich trhy byly ty nejkrásnější, a pro nás je to každoroční výzva připravit pro všechny návštěvníky místo, kde se budou cítit skvěle a užijí si sváteční náladu,“ říká Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, organizátora Vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí v Praze 2019.

Mezi nejkrásnější světové trhy zařadil letos opakovaně Staroměstské náměstí v Praze také cestovatelský portál americké televizní stanice CNN Travel.

 

Středa 1. ledna 2020

15.00 – 16.00 Novoroční zpěvy – árie z českých oper, účinkují operní sólisté předních českých i zahraničních scén                                    

16.30 – 17.30 Rose Melody – novoroční swingový koncert