Praha 7 získala ocenění za podnikatelské prostředí a komunikaci

Praha 7 letos znovu patří mezi podnikatelsky nejpřívětivější městské části. Vyplývá to ze srovnávacího výzkumu Město pro byznys, kde stejně jako v loňském roce Sedmička obsadila 2. místo. Nejlépe z celého hlavního města sedmá městská část dopadla v hodnocení komunikace.

 

Srovnávací výzkum Město pro byznys již dvanáctým rokem hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Mezi pražskými městskými částmi v letošním roce Praha 7 obsadila celkové 2. místo za Prahou 2. Navázala tak na úspěchy z předchozích let. V uplynulých ročnících soutěže Praha 7 získala jedno prvenství, tři stříbra a jednu třetí příčku, což z ní činí třetí nejúspěšnější pražskou městskou část.

 

„Obzvláště letos mě ocenění moc potěšilo. Velké uznání však patří především našim živnostníkům a firmám za to, jak se perou se současnou krizí. Snažíme se jim pomáhat, aby to zvládli. Už na jaře jsme odložili nájmy všem podnikatelům v našich objektech až do konce roku
a nyní jim odpouštíme 80 % nájemného za sedm měsíců. Vyjednali jsme předzahrádky a uliční prodej zdarma. Všechny firmy a organizace z Prahy 7 také mohou využít bezplatnou inzerci v našem časopise Hobulet. Vážíme si jejich práce a doufáme, že se na Sedmičce udrží,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

 

Nejlepšího výsledku z celého hlavního města letos Sedmička dosáhla v části výzkumu zaměřené na přístup veřejné správy. Pozitivně byla hodnocena především kvalitní, včasná a informovaná komunikace, kde se Praha 7 blýskla vůbec nejlepším hodnocením ze všech městských částí. Do výsledků se kladně promítlo také to, že se v Praze 7 výrazně prosazuje bytová výstavba.

 

Výsledky srovnávacího výzkumu Město pro byznys byly v Praze vyhlášeny ve středu 16. 9. na krajském setkání Svazu měst a obcí na Magistrátu hlavního města Prahy. Vyhlašovatel výzkumu je týdeník Ekonom. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností.

 

Další informace naleznete ZDE.