Praha 7 vyhlásila soutěž na kavárnu v parku na Ortenově náměstí

Ve východní části Ortenova náměstí měla podle projektu rekonstrukce vzniknout kavárna. Městská část nyní vyhlásila soutěž na pronájem tohoto pozemku. Zájemci o zřízení a provozování kavárny se mohou do soutěže přihlásit do 24. dubna.

„Ortenovo náměstí je největším náměstím v Praze 7. Máme zde dvě dětská hřiště, vodní prvky i sportoviště pro veřejnost u základní školy. Ve východním cípu parku blízko tramvajové zastávky je nevyužitá plocha plánovaná pro kavárnu. Chceme umožnit oživení tohoto prostoru a současně vyřešit absenci záchodů pro veřejnost,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský (PRAHA 7 SOBĚ).

 

V rámci vyhlášené soutěže mohou zájemci na Úřad MČ Praha 7 zasílat své nabídky na pronájem pozemku na Ortenově náměstí se záměrem umístit zde dočasnou stavbu, která nebude pevně spojena se zemí. V tomto objektu pak nájemce nejpozději do března příštího roku otevře kavárnu nebo obdobnou provozovnu s občerstvením. Počítá se také se sezónním venkovním posezením.

 

„U podaných nabídek bude komise kromě výše nabízeného nájmu posuzovat také podnikatelský záměr a architektonické ztvárnění objektu. V případě, že vítěz soutěže zvládne kavárnu otevřít již v letošním roce, jsme připraveni poskytnout mu jednorázovou slevu na nájemném až do výše 100 %,“ řekl místostarosta Prahy 7 Kamil Vavřinec Mareš (PRAHA 7 SOBĚ).

 

Na základě podmínek soutěže bude kavárna na Ortenově náměstí otevřena denně, nebude se zde nalévat tvrdý alkohol, ani používat plastové kelímky či plastové tácky. Součástí objektu budou také veřejné toalety.

 

Více informací o soutěži naleznete zde.