Praha 4 nadále prosazuje nulovou toleranci hazardu

Praha 4 bude bez heren, kasin a hazardních automatů. Toto rozhodnutí schválila jednomyslně Rada městské části Praha 4 při projednávání obecně závazné vyhlášky hlavního města Prahy, kterou se stanoví místa a čas, na kterých lze provozovat loterie a jiné podobné hry, a kterou se stanoví opatření k omezení jejich propagace.

„Hazard z Prahy 4 mizí a my tímto rozhodnutím deklarujeme náš zájem nezavádět v Praze 4 žádné nové herní místo,“ uvedl starosta Petr Štěpánek (Praha 4 sobě – Zelení). „Hazard přináší spoustu negativních a patologických jevů, a proto rada učinila toto rozhodnutí, které je v souladu s koaliční smlouvou, v níž se všichni koaliční partneři zavázali, že budou činit kroky k tomu, aby v Praze 4 nevznikla žádná nová provozovna hazardu.“

V minulosti byly v místech s vyšší koncentrací heren a kasin stížnosti na hluk a drobnou kriminalitu, jako je například vykrádání automobilů, v těchto lokalitách byly ve velkém počtu provozovány zastavárny a v neposlední řadě docházelo kvůli závislosti na hazardu k tragédiím v rodinách hráčů. Dnes naopak jsou v místech bývalých provozoven hazardu restaurace, obchody a provozovny služeb, které obyvatelé Prahy 4 postrádali.