Praha 3 může okamžitě očkovat v Nemocnici Sv. Kříže. Žádá o vakcíny.

MČ Prahy 3 zajistila ve spolupráci Nemocnicí Sv. Kříže očkovací místo, kde lze naočkovat až 100 až 400 osob denně. Nemocnice se oficiálně přihlásila do registru očkovacích míst a zažádala o vakcíny.

 

MČ Praha 3 může okamžitě očkovat. Ve spolupráci s nemocnicí zřídila očkovací místo. „Nechceme, aby se senioři 80+ tlačili ve velkokapacitních očkovacích místech. Je proto třeba rychle zřizovat další“, vysvětluje místostarosta Ondřej Rut. Nemocnice sv. Kříže v Kubelíkově ulici splňuje všechny požadavky státu a prakticky během jednoho týdne se na očkování dokázala připravit.

Cílem je nabídnout občanům Prahy 3 nejen včasnou vakcinaci v blízkosti jejich bydliště, ale i jim zároveň zajistit nejlepší zdravotní péči. „Nemocnice je poskytovatelem lůžkové i ambulantní péče a disponuje vlastní lékárnou. Nabízí komplexní zdravotní péči a tedy i spolupráci na zřízení očkovacího místa“, sdělil ředitel nemocnice Tomáš Krajník.

Z nemocnice a radnice Prahy 3 jednohlasně zní: „My jsme připraveni.“

Žádáme proto krajského koordinátora i Ministerstvo zdravotnictví, aby zde neprodleně očkovací místo schválili, zařadili ho do centrálního rezervačního systému a uvolnili vakcíny, apeluje Ondřej Rut.

Stávající stav je neudržitelný, vládou zřízená očkovací centra praskají ve švech“, vysvětluje starosta Prahy 3 Jiří Ptáček, který vidí velký potenciál v decentralizaci a navýšení počtu očkovacích míst, která budou občanům blíže „Ostatně podobně jsme postupovali i před půl rokem, kdy jsme vedle radnice otevřeli vlastní testovací centrum na COVID-19“, shrnuje starosta.

Zdroj: Praha 3