Praha 3 a Nemocnice sv. Kříže Žižkov vyzývá zájemce o očkování k registraci

Očkovací místo Prahy 3 je připraveno pro očkování proti COVID-19. První vakcíny Moderna mají dorazit 22. února 2021 do Nemocnice sv. Kříže Žižkov. Aby očkování v Praze 3 mohlo začít, zájemci o očkování se musí registrovat v rezervačním systému Ministerstva zdravotnictví: https://koronavirus.mzcr.cz/ockovani-proti-covid-19/. S registrací mohou pomoci jak rodinní příslušníci, tak bezplatná linka 1221. 

 

Pro obyvatele Prahy 3 je připraveno očkovací místo v církevní Nemocnici sv. Kříže Žižkov v Kubelíkově ulici. V nemocnici, která se zaměřuje zejména na dlouhodobou ošetřovatelskou péči, lze naočkovat 100 až 400 lidí denně, aniž by byl narušen provoz ambulantní či lůžkové části. Součástí ambulantního centra je i očkovací místo proti COVID-19. 

Připravili jsme vše pro očkování, máme personál, vybavení, materiál i prostory. První vakcíny mají Nemocnici Žižkov být přiděleny okolo 22. února 2021,“ říká ředitel Nemocnice Žižkov Tomáš Krajník.

Naší snahou bylo, abychom měli očkovací místo přímo na Praze 3 a bylo pro občany dobře dostupné. I s ohledem na skutečnost, že výhledově dojde k rozšíření očkování na další věkové skupiny, je zřizování dalších očkovacích míst a decentralizace nezbytným krokem,“ říká starosta Prahy 3 Jiří Ptáček.  

Nemocnice Žižkov ve spolupráci s MČ Praha 3 vyjednává před budovou nemocnice dvě parkovací místa v režimu K+R pro přijíždějící očkované a jejich doprovod a pracuje na vytvoření příjemného místa před budovou pro lidi čekající na očkování.

Očkovací místo v Nemocnici sv. Kříže Žižkov bude otevřeno od pondělí do pátku, od 8 do 16 hodin. Informace na telefonu 221 012 271 nebo emailu: ockovacicentrum@nskz.cz či na webu: https://www.nskz.cz/ambulance/ockovaci-centrumo

Doplňující informace pro očkované

 

Co donést k očkování?
  • Občanský průkaz
  • Kartičku pojišťovny
  • Poslední zprávu od lékaře, která se týká zdravotních problémů, které jsou zapsány do systému.
  • U zdravotníků i průkaz od zaměstnavatele.
  • Vyplnit dotazník před očkováním 

 

Jak očkování probíhá?
  • 1. REGISTRACE PŘI PŘÍCHODU (Připravte si občanský průkaz, kartičku pojišťovny, případně poslední zprávu od lékaře.)
  • 2. KONZULTACE S LÉKAŘEM (Vyčkejte v čekárně na vyzvání.)
  • 3. APLIKACE VAKCÍNY – OČKOVÁNÍ (Vyčkejte na vyzvání sestry.)
  • 4. PO OČKOVÁNÍ VYČKEJTE V ČEKÁRNĚ 30 min. (Pokud nemáte na vakcínu žádnou reakci a cítíte se dobře, můžete po 30 minutách opustit čekárnu. V opačném případě informujte sestru.)

 

UPOZORNĚNÍ: Prosíme pacienty, aby dorazili v objednaném časovém slotu a v doprovodu nejvýše jedné osoby. Zamezí se tím tvoření front a usnadní dodržování protiepidemických opatření.

Ing. Radek Pešout
Nemocnice Sv. Kříže Žižkov, s.r.o.