Podpora obnovy historické architektury města Uherské Hradiště v I. pololetí roku 2020

Další 2 objekty v Uherském Hradišti dostanou 100 tisícový příspěvek na svou obnovu. Zastupitelstvo města Uherské Hradiště schválilo dne 17. 2. 2020 poskytnutí účelových dotací z Fondu obnovy historické architektury.

V roce 2020 je pro program Podpora obnovy historické architektury města Uherské Hradiště alokována celková částka ve výši 407 000 korun. Vloni program hospodařil s částkou 526 tisíc korun a dotace (ve výši 283 400 korun) směřovaly do obnovy fasády domu č. p. 156 na Masarykově náměstí a domu č. p. 23 v Nádražní ulici. Došlo také k zrestaurování vrat na domě č. p. 278 na třídě Maršála Malinovského, kříže na hřbitově v Sadech a k instalaci Kamene zmizelých v parku Jezuitská zahrada.

Dotační program Podpora obnovy historické architektury města Uherské Hradiště byl zřízen k poskytování finančních dotací na obnovu objektů, které nejsou prohlášeny za kulturní památku podle zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ale disponují prokazatelně památkovými nebo architektonickými hodnotami a nachází se kdekoliv v Uherském Hradišti, Mařaticích, Jarošově, Sadech, Míkovicích a Véskách. Dále tento program slouží k podpoře obnovy objektů, které jsou prohlášeny za kulturní památku dle výše uvedeného zákona, ale nacházejí se mimo území Městské památkové zóny Uherské Hradiště.