Ples Bohemian Burlesque Ball přinesl zábavu i vystoupení plná fantazie

Burlesque neboli burleska je speficický druh vystoupení, který vyjadřuje emoce, zdůrazňuje ženskost, vkusnou erotiku i humor. Spojuje tak trochu od různých  uměleckých směrů: tance, divadla i akrobacie. Zákonitosti a postupy burlesky jsou známy již z antické komedie a literatury rozvíjely se v pařížských kabaretech. Stejně tak se uplatnily i v operetě .

Bohemian Burlesque Ball

Představení, které pořádala společnost Bohemian Burlesques v sále Bocaccio pražského Grand Hotelu Bohemia začalo v pátek 28.února v 19:30 . Posadili jsme se k jednomu ze stolků rozmístěných kolem nevelkého tanečního parketu a objednali si lahev vína. Diváků rychle přibývalo a místa u stolků se zaplňovala. Zaujala nás skupina dam oblečených ve stylu 30. let.

Bohemian Burlesque Ball

J. J. Jazzmen Band & Barbora Vágnerová

Večer zahájila kapela J. J. Jazzmen Band & Barbora Vágnerová.  Tato kapela pravidelně vystupuje  v New Orleans a dokázala opravdu hned na začátku navodit příjemnou, uvolněnou  atmosféru. Pianista Radim Linhart je držitel Guinessova rekordu v počtu songů, které dokáže zahrát zpaměti V průběhu večera měli diváci možnost projít si seznam čítající neuvěřitelných 3000 skladeb a  napsat název jedné z nich na lístek. Jako překvapení večera  pak vybranou skladbu slyšeli  na závěr večera.

Tombola a soutěž

Začátkem představení byly divákům nabízeny lístky do tomboly. Losování výher bylo napínavé a ceny byly zvoleny opravdu nápaditě i promyšleně: Vstupenky na představení, poukázka na workshop a vkusné doplňky z peří přišly vhod každému výherci. Během plesu Bohemian Burlesque ball nebyla o překvapení nouze. Jedním z nich byla soutěž o nejlépe oblečené diváky.  Po celý večer jsme si mohli nabídnout občerstvení z rautu, kde byly podávány sýry, zeleninové saláty a další gastronomické speciality.

Představení bylo rozděleno do čtyř celků a mezi jednotlivými vystoupeními byl dostatek příležitosti a prostoru si zatančit. Kapela  J. J. Jazzmen Band  totiž nejen doprovázela vystupující, ale také po celý večer vytvářela příjemnou atmosféru a  přilákala na parket tanečníky z řad diváků. Několik se jich na tanečním parketu sešlo, aby si zatančili.

Domácí i zahraniční hvězdy, předváděly svá čísla v Česku poprvé na živou hudbu. Jako první se objevila swing tanečnice Anja Pavlova z Ruska. V průběhu večera předvedly dále svá vystoupení Tronicat la Miez ze Německa,Yassmine de Mortifére. Diváky zaujalo strhující vystoupení producentky akce, která vystupovala jako Angelica G. L’Amour.

Každé vystoupení bylo nápadité, originální a bylo pojato každé jiným způsobem. Tanečnice v průběhu tance postupně odkládaly rafinovaně navrstvené části kostýmu, v závěru svůdného vystoupení však neodhalily úplně své tělo a vystoupení nevybočilo z rámce vkusné erotiky. Originální bylo využití doplňků jako například obrovský vějíř z ptačích per, maxi péřové boa či svítící koule.

Bohemian Burlesque Ball

Jedno představení se od ostatních přesto odlišovalo, bylo by možné ho zařadit do akrobacie a tím bylo dechberoucí vystoupení hadí ženy z Anglie Hannah Finn ContortionGirl. Se svým tělem dokázala předvést neuvěřitelné kousky. Publikum její výkon ocenilo bouřlivým potleskem.

Hannah Finn ContortionGirl

Večer na plese Bohemian Burlesque Ball byl velmi příjemným spojením poslechu hudby, tance a především  sledováním originálně pojatých a  fantazii podněcujících vystoupení.  Vše bylo navzájem velmi dobře a přirozeně propojeno, tanečnice se pohybovaly mezi diváky, takže jsme měli pocit, že jsme skutečně na plese a jsme jeho součástí.