Petřín bude svítit v barvách trikolóry, na sloupech veřejného osvětlení budou vlát státní vlajky

V den oslav 30. výročí Sametové revoluce 17. listopadu se Petřínská rozhledna rozsvítí barvami trikolóry.  V centru Prahy budou na stožárech veřejného osvětlení vlát státní vlajky. Unikátní nasvícení Petřína a instalaci vlajek zajistí po dohodě s vedením hlavního města společnost Technologie hlavního města Prahy, a.s.

„Slavnostní nasvícení Petřínské rozhledny patří mezi tradiční rituály, pokud jde o uctění nějakého výročí. Bohužel jde o efekt, který je zřetelný pouze za denního světla. Tentokrát jsme se rozhodli rozzářit rozhlednu na celý den a u příležitosti letošního 30. výročí listopadu 1989 jsme požádali správce veřejného osvětlení o osazení téměř 170 státních vlajek na stožáry veřejného osvětlení. Jedná se o lokality v centru Prahy jako je Václavské náměstí, ulice Na Příkopě a Národní, Albertov, Smetanovo nábřeží a most Legií,“ uvádí Jan Chabr, radní hlavního města Prahy.

 

„Pro tuto příležitost jsme připravili unikátní nasvícení, při kterém se Petřín promění v plápolající svíci. Celý efekt bude umocněn dynamicky proměnným LED osvětlením,“ dodává Tomáš Novotný, místopředseda představenstva Technologie hlavního města Prahy, a.s.

 

Městská společnost Technologie hlavního města Prahy, a.s., je zároveň jedním z partnerů Festivalu svobody, v jehož rámci se k výročí 17. listopadu každoročně pořádají koncerty, průvody, besedy, happeningy a další akce v mnoha městech napříč republikou. Podpořila také pražskou část multimediálního projektu TOTALITA, který může veřejnost v těchto dnech navštívit na Karlově náměstí.