PENNY: sbírka potravin je samozřejmostí

V sobotu 23. listopadu bude možné na 60 prodejnách PENNY po celé České republice darovat potraviny a drogistické zboží v rámci podzimní části Sbírky potravin. Každý, kdo chce přispět, může navštívit v době od 8 do 18 hodin některou z našich prodejen, nakoupit trvanlivou potravinu nebo některý z produktů drogistického zboží a u pokladen věnovat zakoupené zboží dobrovolníkům v zelené zástěře s logem sbírky.

Sbírka potravin je organizována ve všech krajích Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie. „Řada lidí se v dnešní době nachází, často ne vlastním přičiněním, v tíživé životní situaci, kdy nemají dostatek prostředků na nákup základních věcí. Ať už se jedná o matky samoživitelky, seniory, pěstounské rodiny, hendikepované či lidi bez domova nebo lidi, kteří zkrátka prochází těžkým životním obdobím, jež někdy v životě může zažít každý z nás. Je pro nás samozřejmostí, společně s našimi zákazníky, pomoci. Nejenže jsou naše obchody dvakrát ročně součástí Sbírky potravin, ale poskytujeme pomoc celoročně, když do potravinové banky přispíváme i my sami a poskytujeme jí také zdarma zázemí v podobě centrálního skladu v Modleticích u Prahy,“ shrnuje podporu České federace potravinových bank a jejích aktivit Martin Peffek, jednatel společnosti PENNY Market. Mezi produkty, které nejvíc pomáhají, patří polévky, rýže a luštěniny, těstoviny, dětská výživa, konzervy, trvanlivé mléko, olej a základní a dětská drogerie.

SEZNAM DOPORUČENÝCH PRODUKTŮ

Během letošní jarní části sbírky lidé darovali celkem 235 tun zboží, z toho zákazníci PENNY věnovali potřebným přes 25 tun potravin a takřka 3 tuny drogistického zboží, tedy více než 1/10. Samotné PENNY dodalo do potravinových bank v loňském roce 40 tun potravin a díky logistickému centru poskytnutému České federaci potravinových bank jen bylo během prvního půl roku jeho existence zachráněno 150 tun potravin. Sklad v Modleticích je velmi významný dar v hodnotě několika milionů, který nás současně posouvá na úroveň zahraničních potravinových bank, kde jsou centrální sklady běžné,“ uvádí Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

O společnosti PENNY MARKET Česká republika

Společnost Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který je jednou z největších světových obchodních společností. Na český trh vstoupil Penny Market před 22 lety, tedy v roce 1997, a zaměřil se na rozvoj nových prodejen v regionech. Díky tomu dnes provozuje 383 prodejen, což je nejširší síť v ČR, a poskytuje práci více než 5 600 zaměstnancům. Pravidelně slaví úspěchy v programu Volba spotřebitelů a svým zákazníkům nabízí věrnostní program PENNY karta.

Záštitu nad sedmým ročníkem této charitativní akce převzali ministr zemědělství Miroslav Toman a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Sbírku potravin podporuje také řada známých osobností, mezi nimi herec, moderátor a autor projektu Gastromapa Lukáš Hejlík, herec a režisér Jiří Mádl, Miss World a zakladatelka Nadačního fondu Krása pomoci Taťána Gregor Brzobohatá, spisovatelka Bára Nesvadbová, kuchařka Kamu nebo herečka Simona Babčáková.