Osmnáctiletý judista Kopecký má premiérové vítězství na seniorském ME

Judista Adam Kopecký si teprve v osmnácti letech připsal premiérovou výhru na seniorském mistrovství Evropy. Po vyřazení v prvním kole listopadového šampionátu v Praze se mu dnes povedlo vyhrál zápas v Lisabonu, kde udolal Černohorce Nikolu Gardaševiče. Pak ale v kategorii do 81 kilogramů nestačil na dvojnásobného evropského medailistu Aslana Lappinagova z Ruska.

V souboji s Gardaševičem Kopecký nejdříve odrážel na zemi soupeřovy útoky, ale pak převzal iniciativu. Ve třetí minutě bodoval, když udržel Černohorce na zemi, a 36 sekund před koncem vydařeným hodem zápas ukončil. Následně se utkal se sedmadvacetiletým Lappinagovem, který skončil třetí na evropských šampionátech v letech 2017 a 2018. Po třech minutách s ním prohrál na ipon.

Musil skončil po prvním zápase

Druhý český reprezentant v kategorii do 81 kilogramů Jaromír Musil, který podobně jako Kopecký získal koncem února bronz na turnaji European Open v Praze, se rozloučil se šampionátem hned po prvním zápase. Porazil ho třicetiletý gruzínský rodák Zebeda Rechviašvili, který od letoška reprezentuje Srbsko. Proti někdejšímu evropskému medailistovi z váhy do 73 kg dostal Musil minutu a půl před koncem třetí varování a nesměl pokračovat.

Judistka Zemanová vyhrála na ME jeden zápas, Pulkrábek vypadl v 1. kole

 

Judistka Věra Zemanová vyhrála na ME jeden zápas. V kategorii do 57 kilogramů udolala bronzovou medailistku z MS 2019 Julii Kowalczykovou. Zvítězila na wazari. Ve druhém kole pak nestačila na Minu Libeerovou, podlehla na ipon.

Hned po prvním zápase skončil šampionát pro Davida Pulkrábka. V duelu kategorie do 60 kilogramů s Angelem Pantanem sice bodoval jako první, ale minutu před koncem neustál atak italského soupeře a prohrál.

Zdroj: ČTK

Foto: ČTK, Vít Šimánek a czechjudo.org