Osmičku čeká rekultivace veřejného prostoru

Osmá městská část pokračuje v rekultivaci veřejného prostoru i v roce 2018. Pro první polovinu roku si připravila několik projektů, také díky podnětům občanů.

„Snažím se, aby Praha 8 byla zelenější a krásnější. Proto jsem se zasadil o realizaci několika projektů, a to také na základě podnětů našich občanů. Chtěl bych jim všem poděkovat, že se zajímají o naši městskou část,“ popisuje plány místostarosta Prahy 8 Matěj Fichtner.

Pivovarnická ulice

Takovým projektem je revitalizace prostranství v libeňské ulici Pivovarnická. Špatný stav ulice jsem zaregistroval i díky podnětům občanů, kteří si stěžovali na často zatopenou vozovku a vyšlapaný trávník. Proto již v březnu zahájíme úpravy, jejichž součástí bude vybudování spojovacího chodníku mezi ulicí Pivovarnická a cyklostezkou A26, a rekonstrukce problémové části vozovky, říká k rekonstrukci místostarosta Fichtner. Součástí rekonstrukce bude také vybudování dvou nových parkovacích míst a odpočinkové zóny. Směrem k Rokytce zřídíme trojici laviček, počítáme také s ochranným zábradlím z důvodu bezpečnosti. Samozřejmostí jsou sadové úpravy, dodává Fichtner.

Další úpravou je rekonstrukce schodiště, přilehlých cest a terénní úpravy v blízkosti SVJ Bedřichovská v Ďáblicích. „V tomto případě jde především o bezpečnost. Stávající chodníky i schodiště jsou v havarijním stavu. Rekonstrukci ale využijeme také k rozšíření a vybudování rampy nejen pro maminky s kočárky,“ informuje Fichtner.

Obyvatelé ulice Svídnická se mohou těšit na zkulturnění veřejného prostředí. Stavební úpravy započnou v březnu 2018. „Plánujeme vybudovat čtrnáct parkovacích stání, které nebudou součástí zón placeného stání, a zajistit tak lepší parkování pro obyvatele přilehlých domů. Dále dojde k revitalizaci zeleně, především ošetření stávajících stromů a keřů a rekultivaci trávníku. Prostor pro kontejnery bude kvůli komfortu nově zastřešen, stání bude nově napojeno na vozovku i na chodník pro pěší,“ vyjmenovává místostarosta Fichtner.