Tragická nehoda autobusu u Nitry 2019

Podle  informácií je  12 mrtvych.Tragická havárie při Nitře. Na cestě mezi Nitrou a Zlatými Moravcích se srazilo nákladní auto naplněné kameny s meziměstské autobusem plným lidí. Záchranné složky zatím hlásí dvanáct mrtvých, z toho čtyři nezletilé děti. Zraněných by mělo být dalších sedmnáct osob.

Podle informací TV Markíza autobus vezl zejména školáků, kteří se vraceli domů.

Při tragické nehodě autobusu a nákladního auta zahynulo zatím 12 lidí, z toho čtyři nezletilé děti. Dalších 17 lidí je zraněno, tři těžce. Informovali o tom ministryně vnitra a zdravotnictví Denisa Saková a Andrea Kalavská, které byly na místě neštěstí.

 

A jak se nehoda stala?

Zjistili jsme, že náklaďák z nezjištěných příčin rozkývaly. Řidič autobusu se snažil srážce vyhnout, náklaďák ho však trefil do boku, na co se autobus převrátil do příkopu.

„Na záchraně lidských životů se podílejí v hustém dešti desítky záchranářů a zasahoval i záchranářský vrtuľníy,“ napsala policejní mluvčí v Nitře Renáta Čuháková.

Zároveň doplnila, že tam směřuje evakuační autobus HZS z Trnavy, který poskytne zraněným dočasné útočiště. Hasiči vyslali do terénu i psychology, kteří budou zajišťovat krizovou intervenci.

Podle mluvčí nitranské nemocnice Tatiany Timkovej bylo doposud na traumatologii přivezených pět těžce zraněných lidí. „Pacientům byla okamžitě poskytnuta veškerá dostupná zdravotní péče,“ uvedla Timková.

Jak připomněla, nemocnice už podnikla vhodná opatření. „Na jednotlivé oddělení byli povoláni lékaři a stažen sesterský personál. Rodinným příslušníkům zraněných cestujících bude poskytnuta i psychologická pomoc, „doplnila Timková.

Další informace k nehodě