Muže v poutech vysvobodili hasiči

To nevymyslíš. Spoutaný muž v centru Pardubic. Opravdu netradiční zásah si zapíší do statistiky v letošním roce pardubičtí hasiči. Vysvobodit z pout museli totiž uprostřed města jednoho cizince.

Muž byl zřejmě hračička. Ubytován byl v hotelu v centru Pardubic. Tady si večer měl pohrávat s pouty ještě pravděpodobně s dalším mužem. Ovšem spoutaný v nich zůstal až do rána. Na místo před hotel hasiče přivolala hlídka MP Pardubice. Klíčky, které byly u pout, totiž nepatřily k poutům.

Přivolaní hasiči se hned pustili do „operace“. Obě oka pout měl nešťastník zamknuta na jedné ruce. Hasiči pomocí stopkové brusky, určené na drobné a přesné broušení, které používají v poslední době velmi často hasiči při odstranění prstýnků, se podařilo pevně dotažená pouta bleskurychle překonat.

Hasiči pomocí stopkové brusky, určené na drobné a přesné broušení, které používají v poslední době velmi často hasiči při odstranění prstýnků, se podařilo pevně dotažená pouta bleskurychle překonat.

Podobný případ z Pardubicka, ovšem zřejmě pikantnější, mají také v paměti hasiči, kteří vysvobozovali spoutanou dívku k topení. Jaký byl tehdy „scénář hry“, můžeme už dnes jen domýšlet, každopádně spoře oděná dívka byla tehdy za vysvobození hasičům vděčná…

 

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí