Multifunkční tiskárny Epson WorkForce Enterprise získaly prestižní ocenění BLI Security Validation Testing od Keypoint Intelligence

Nový software přinese zjednodušení tiskových úkonů i lepší přehled o stavu tisku Řada multifunkčních tiskáren WorkForce Enterprise společnosti Epson získala ocenění Buyers Lab (BLI) Security Validation Testing (testování ověření zabezpečení) v kategorii Device Penetration (vniknutí do zařízení) od společnosti Keypoint Intelligence. To dokazuje, že firmware (software vestavěný do zařízení) společnosti Epson poskytuje extrémně kvalitní ochranu, pokud prošel tak přísným posouzením.

Jedná se o vysoce respektované, nezávislé ocenění kancelářských zařízení IoT (internet věcí), jako jsou tiskárny, skenery a další počítačové periferie.

Ocenění je udělováno hardwarovým součástem vyhovujícím neúprosným srovnávacím testům. Při testování odolnosti proti vniknutí do zařízení používají certifikovaní bezpečnostní experti automatizované nástroje i ruční postupy, kterými hledají potenciální zranitelná místa ve firmwaru/OS, portech, tiskových protokolech, vložených webových stránkách nebo propojovacích cestách a snaží se nabourat do dané tiskárny.

„Naše testování vnější ochrany je navrženo tak, aby zanalyzovalo firmware a OS zařízení a zjistilo, zda obsahují nějaká zranitelná místa, která by mohl zneužít někdo zvenčí pro přístup k multifunkční tiskárně a okolní síti,“ vysvětluje Jamie Bsales, ředitel divize pro analýzu pracovních postupů a zabezpečení kancelářských zařízení společnosti Keypoint Intelligence. „Firmware řady Epson WorkForce Enterprise je nyní součástí výlučné skupiny softwaru, který při správné konfiguraci zařízení prokazatelně snižuje riziko útoku na minimum.“

Společnost Keypoint Intelligence je známá jako přední laboratoř pro analýzu a testování hardwarových zařízení. Kritéria jejího hodnocení zařízení IoT v oblasti zabezpečení jsou velmi přísná a vyhoví jim jen nejbezpečnější zařízení. Vzhledem k dnešnímu rozšíření zařízení IoT ve firmách po celém světě představuje ocenění BLI Security Validation Testing významný krok. Jakmile jsou taková zařízení připojena do sítě, mohou se stát zranitelným místem a vstupním bodem.

Marcel Divín, Branch Office Manager společnosti Epson Europe CZ&SK, říká: „Získání ocenění BLI Security Validation Testing od společnosti Keypoint Intelligence potvrzuje, že naše firemní inkoustové tiskárny jsou nejen výkonné a udržitelné, ale také bezpečné. Po celém světě jsou k síti připojeny miliony zařízení IoT a jediný slabý bod může být trhlinou v opevnění celé organizace. Společnost Epson dokázala, že její zařízení to nebude. Ve světě, kde mohou hackeři získat přístup k celému podniku přes jediný napadený koncový bod, musíme být bytostně opatrní.“

Ocenění platí dva roky a vztahuje se na firmware následujících zařízení:

  • Epson WF-C21000
  • Epson WF-C20750
  • Epson WF-C20600
  • Epson WF-M21000

 


 

O společnost Keypoint Intelligence

Již 60 let spoléhají klienti v oblasti digitálního zpracování obrazových dat na společnost Keypoint Intelligence[1], která jim poskytuje nezávislé praktické testování, laboratorní data a rozsáhlý průzkum trhu, a pomáhá uspět jejich produktům a prodejům.

Společnost Keypoint Intelligence je uznávána jako nejdůvěryhodnější zdroj nezávislých informací, analýz a ocenění v oboru díky desítkám let analytických zkušeností. Zákazníci využívají jejích neocenitelných znalostní pro strategické rozhodování, rozvoj každodenních prodejů a dosažení perfektního provozu, aby zdokonalili své obchodní cíle a zvýšili celkové hospodářské výsledky.

Společnost Keypoint Intelligence se nadále vyvíjí spolu s průmyslovými změnami a rozšiřuje nabídky či aktualizuje metody, přičemž důvěrně rozumí a slouží transformaci výrobců, kanálů a jejich zákazníků v sektoru digitálního tisku a zpracování obrazových dat.

O společnosti Epson

Epson je přední světový dodavatel technologií, který spoluvytváří udržitelné prostředí a přispívá k rozvoji komunit. Využívá k tomu efektivní, kompaktní a přesnou techniku a digitální technologie propojující lidi, věci a informace. Společnost se zaměřuje na řešení společenských otázek prostřednictvím inovací v oblasti domácího a firemního tisku, komerčního a průmyslového tisku, výroby a v oblasti vizualizace a životního stylu. Do roku 2050 společnost Epson dosáhne uhlíkové neutrality a eliminuje používání vyčerpatelných podzemních zdrojů, jako jsou ropa a kovy. Skupina Epson má celosvětovou působnost, je řízená japonskou společností Seiko Epson Corporation a generuje každoroční prodeje v hodnotě okolo 1 bilionu japonských jenů.

global.epson.com

[1] https://www.keypointintelligence.com/