MS v atletice: Ondřej Macík semifinále

Všichni jsme čekali na první SMF běhu na 200 metrů s našim Ondrou Macíkem. Nakonec jejich běh byl zařazen až jako třetí. Sprintera Ondřeje Macíka rozhodila těsně před jeho semifinálovým během na mistrovství světa srážka vozíků. Neutrpěl při ní žádné zranění, ale při následném čekání po odkladu startu přišel o optimální naladění na závod. I proto zaběhl čas 21,71 sekundy, což byl o 31 setin pomalejší výkon než v rozběhu.


Nehoda se stala, když golfový vozík jako obvykle vezl atlety z rozcvičovacího stadionu na hlavní. „Mě to zaskočilo, jako by vás nabouralo auto, nečekáte to,“ popsal první reakci Macík. Byl otřesený. Andrewa Hudsona, který seděl poblíž, trefilo sklo do oka. Po nárazu skončil na zemi dobrovolník, který jel jako spolujezdec ve druhé vozíku.


Jamajského sprintera i dobrovolníka prohlíželi lékaři, po ošetření byli v pořádku. Kvůli tomu nabralo Macíkovo první semifinále zpoždění a místo ve 20:20 odstartovalo o více než dvacet minut později.

„Kdybychom běželi hned, jak jsme měli, bylo by to asi lepší, ale jak jsme tam zchladli na těch 20 minut, nebylo to příjemné. Už bylo i trochu chladněji, úplně mi to nesedělo,“ litoval Macík.

 


Foto: Iva Roháčková