Morava hostí nejlepší světové skokany do výšky – Hustopečské skákání a Beskydská laťka v Třinci

  Dva nejvýznamnější výškařské mítinky v České republice  budou hostit opět nejlepší světové skokany do výšky v rámci série s názvem Agrotec HIGH JUMP GRAND PRIX Třinecké železárny Moravia Steel 2019.

Oba závody patří mezi nejlepší specializované atletické mítinky na světě. V žebříčku IAAF skončilo v loňském roce Hustopečské skákání na 15. místě (4. místo mezi halovými mítinky) a Beskydská laťka na 22. místě (6. místo mezi halovými mítinky), jako nejlépe postavené mítinky v České republice. V Hustopečích i Třinci se představí téměř totožná sestava závodníků, která bude bojovat o finanční prémii 1.000 USD pro nejlepšího muže a stejnou částku získá i nejlepší žena. Pořadí určí součet výkonů na obou závodech. Startovní listina je už nyní plná zvučných atletických jmen, které znají diváci z vrcholných atletických událostí ve světě.

Roman Šebrle bude moderovat, Jaroslav Bába se bude loučit

Oba mítinky jsou vždy nejen velkou sportovní událostí, ale také setkáním významných sportovců. „Jsme rádi, že se nám podařilo dohodnout, že speciálním hostem obou mítinků bude letos olympijský vítěz v desetiboji a v současné době moderátor TV Prima Roman Šebrle,“ říká ředitel Beskydské laťky a sám bývalý desetibojař Stanislav Sajdok ml.

„Spolu s ostříleným matadorem Jackem Přibáněm se v Hustopečích i Třinci ujme role moderátora závodu. Společně se pak budou snažit vytvořit skvělou atmosféru, aby závodníci mohli podávat ty nejlepší výkony a diváci se co nejvíce bavili,“ představuje Sajdok novou moderátorskou dvojici výškařských mítinků.Hrozně moc se těším,“ vzkázal pořadatelům Roman Šebrle. „Atletickou akci jsem si zatím zkusil moderovat jenom jednou, desetiboj na Kladně. Ale na druhou stranu, už jsem si zkusil i zápas v kleci MMA (tedy ne zápasit, ale moderovat!). Atmosféra by mohla být podobná