Mick Schumacher potvrzen v týmu Haas F1

Tým Haas F1 podepsal v rámci víceleté dohody německého Micka Schumachera jako součást své zcela nové sestavy jezdců pro mistrovství světa FIA Formule 1 2021 a další roky.

Schumacher začíná s přípravami na plný úvazek jako jezdec Formule 1 na plný úvazek – jezdí s týmem VF-20 v FP1 na Velké ceně Abú Dhabí v pátek 11. prosince, než se zúčastní závěrečné zkoušky mladých jezdců na okruhu Yas Marina. , Úterý 15. prosince.

Schumacher (21), člen Ferrari Driver Academy a syn sedminásobného mistra světa Formule 1 Michaela Schumachera, vede závody o titul Formule 2 do finálového kola sezóny na Bahrain International Circuit (R12 4-6 Prosinec).

Schumacher si drží 14bodovou výhodu na čele tabulky bodů – jeho druhá sezóna s Prema Racing, která si vybojovala 10 pódiových umístění, včetně dvojice výjimečných vítězství v závodech v Monze a Soči.



„Jsem velmi potěšen, že jsme schopni potvrdit Micka Schumachera v naší sestavě jezdců pro příští sezónu a těším se, až ho v týmu přivítám,“ uvedl Guenther Steiner, šéf týmu Haas F1 Team.

 



„Mistrovství Formule 2 dlouho sloužilo jako testovací základna pro jeho  talent, aby předvedl své pověření a letošní pole bylo bezpochyby jedním z nejkonkurenceschopnějších v posledních sezónách. Mick v roce 2020 vyhrál závody, sbíral pódia a vynikal proti docela výjimečným talentům.

„Pevně ​​věřím, že si na základě svých výkonů vysloužil příležitost absolvovat Formule 1.“ Jako tým máme před sebou příležitost vyhodnotit a vychovávat nového jezdce vzhledem k tomu, že jsme obeznámeni s naším závodním balíčkem směřujícím do roku 2021.

„Zavádíme naše stavební kameny pro dlouhodobý dlouhodobý růst týmu a těším se na Mickovy příspěvky jak v tomto procesu, tak mimo něj.“

Schumacher se připojil k týmu Haas F1 se šesti sezónami závodů pod širým nebem. Svou cestu zahájil v německé sérii ADAC F4 2015 a postoupil na mistrovství Evropy FIA Formule 3 – v roce 2018 získal titul díky osmi vítězstvím.

V roce 2019, kdy debutoval ve Formuli 2, byl jmenován do Ferrari Driver Academy. Schumacher poprvé ochutnal moderní vozy Formule 1 v dubnu této sezóny a během dvou dnů se zúčastnil sezonního testu v Bahrajnu s Scuderií Ferrari a Alfa Romeo Racing.



„Vyhlídka, že budu příští rok na startovním roštu Formule 1, mě neskutečně těší a nemám slov“ uvedl po potvrzení Mick Schumacher.



„Rád bych poděkoval týmu Haas F1, Scuderii Ferrari a Ferrari Driver Academy za to, že mi důvěřovali.“ Chci také uznat a rozšířit svou lásku ke svým rodičům – vím, že jim dlužím všechno. Vždy jsem věřil, že splním svůj sen o formuli 1.

„Obrovské poděkování musí být také věnováno všem skvělým fanouškům motoristického sportu, kteří mě během mé kariéry podporovali. Vydám ze sebe maximum, jako vždy, a těším se na tuto cestu společně s Haas F1 a jim.“