Michal Dolanský je novým Obchodním ředitelem společnosti Kia Czech

Na pozici Obchodní ředitel společnosti Kia Czech povýšil s účinností od 1. dubna 2024 pan Michal Dolanský. Pan Dolanský je zkušený manažer s více než 20letou praxí v oblasti automobilového průmyslu, z toho 13 let působící v Kia Czech na různých pozicích. Ve funkci Obchodní ředitel Kia Czech bude zodpovídat především za obchodní aktivity značky, fleetové aktivity a logistiku. 

Michal Dolanský nastoupil do Kia Czech v roce 2011 jako Manažer Fleet & Used Cars a v roce 2018 se stal Vedoucím oddělení Channel & MECA, kde uplatnil své schopnosti a dovednosti v oblasti rozvoje dealerské sítě s implementací nové korporátní identity značky a projektů mobility v Česku. Své bohaté zkušenosti uplatní ve své nové pozici, kde je nově zodpovědný za prodejní strategii s cílem zvýšit tržní podíl značky Kia na českém trhu a ve středně dobém horizontu docílit pozice TOP 3 ze stávající páté příčky nejprodávanějších značek v České republice.

Dolanský bude současně odpovídat za úspěšný vstup automobilky do segmentu elektrických vozů PBV (Platform Beyond Vehicle) na tuzemský trh. Značka Kia, jejímž cílem je do roku 2027 uvést na český trh až 11 nových čistě bateriových elektromobilů (v globálním měřítku 15 elektromobilů), patří mezi nejvýznamnější leadery v oblasti technologií, inovací a udržitelné mobility.

„Vážím si důvěry, které se mi dostalo od vedení Kia Czech. Větší část své profesní kariéry jsem působil v oblasti prodeje, a proto se tam velmi rád vracím. Těším se na každodenní spolupráci s kolegy z prodejního oddělení, skvělými obchodními partnery a také těmi nejdůležitějšími, našimi zákazníky.“ řekl ke svému jmenování Michal Dolanský.

Michal Dolanský (48 let) se ve svém volném čase věnuje cestování a sportu.