Město Turnov nabízí zájemcům uspořádat svatební obřad v prostředí turnovské synagogy.

Svatební den by měl patřit k nejkrásnějším zážitkům lidského života. Páry si v tento den slibují věrnost, lásku a úctu na celý svůj život. Z prostého já a ty se stává my. Proto turnovská matrika rozšiřuje nabídku míst konání svatebních obřadů o synagogu.

Termín svatby v synagoze je potřeba dohodnout a rezervovat na matrice Městského úřadu Turnov, ve Skálově ulici čp. 84. Svatební obřady v bývalém židovském svatostánku lze realizovat po celý rok. Parkování pro nevěstu a ženicha je možné před synagogou, pro odstavení vozidel ostatních svatebčanů je možné využít blízkého parkoviště. Fotografování si snoubenci zajistí sami dle pokynů pracovníků synagogy a skýtá určitá omezení. Vzhledem k tomu, že se jedná o památkově chráněný objekt, není v synagoze možné házet rýži nebo okvětní lístky květin ani jinak znečišťovat chráněný prostor. Kapacita synagogy je maximálně 35 až 40 osob.





Poplatek za svatební obřad činí 4.210 korun a zahrnuje částku 2000 korun za nájem synagogy, 1000 korun je správní poplatek za uskutečnění obřadu mimo úředně určenou místnost, 1000 korun činí výdaje města na zajištění obřadu a částku 210 korun tvoří 21% daň z přidané hodnoty. Poplatky se hradí přímo na matričním úřadu při podání žádosti.

Bližší informace podají pracovnice matriky, tel.: 481 366 803, 481 366 805. 



Booking.com

Synagoga Turnov v létě