Liberečtí volejbalisté otočili duel se Lvy a získali extraligový bronz

Volejbalisté Liberce vybojovali extraligový bronz. Dukla dnes v Praze otočila duel se Lvy z 0:2 na 3:2 na sety a sérii o 3. místo vyhrála 2:0 na zápasy. První utkání ovládl celek z pod Ještědu v úterý na domácí palubovce jasně 3:0.

Dukla v sobotu v metropoli v prvním setu nevyužila tři setboly, sadu ztratila 26:28 a o druhou přišla výrazným rozdílem 16:25. V další průběhu pod vedením zkušeného univerzála Jana Štokra a jeho sedmadvacetibodového příspěvku zápas otočila. Třetí a čtvrtý set svěřenci Michala Nekoly ovládli shodně 25:21 a rozhodující tiebreak poměrem 15:11.

„Po druhém setu, v kterém nás Praha rozložila, to chtělo velký morál, abychom to otočili. Jsme rádi, že máme další placku,“ zmínil Štokr na webu svazu triumf týmu v Českém poháru. „Škoda, že jsme se v semifinále více neporvali, ale vždycky je lepší končit sezonu vítězným zápasem.“

Dukla letos slaví už druhou medaili. Zlato a titul získaly úspěšnější liberecké ženy, které poprvé v historii vyhrály extraligový titul z pozice nejlepšího týmu po základní části. Rozehraná vyřazovací část soutěže žen totiž byla zrušena kvůli nakaženým hráčkám covidem-19 ve třech týmech.

Zdroj: ČTK

Foto: VK Dukla Liberec a Iva Roháčková