Siemens ve Frenštátě pomáhá i v nelehké době

Sto tisíc korun opět rozdělí frenštátský výrobce elektromotorů na pomoc místním neziskovým a příspěvkovým organizacím. Siemens Fond pomoci přijímá žádosti organizací na podporu konkrétních projektů do 15. května 2021 .

Siemens ve Frenštátě pod Radhoštěm

Dvakrát do roka přispívá Siemens ve Frenštátě pod Radhoštěm na zajímavé projekty místních neziskových a příspěvkových organizací, a to celkovou částkou 200 tisíc korun. V posledním podzimním kole tak výrobní závod pomohl 25 tisíci korunami na nákup vzdělávacích prvků dětské skupině DS Bublinka, dále v této hodnotě Siemens vybavil denní místnost domova pro mentálně postižené Karmel Tichá, pořídil zateplení zázemí lesní školky U potůčku ve Štramberku a vybavil oddělení paliativní péče frenštátské Charity určenou pro pacienty s lehkým průběhem onemocnění covid-19.

„Místním neziskovkám a příspěvkovým organizacím jsme prostřednictvím Siemens Fondu pomoci dosud přispěli již bezmála půldruhým milionem korun,“ upřesnil ředitel frenštátského Siemensu Roman Valný a dodal: „Jsem však rád, že pomocnou ruku podávají i naši zaměstnanci, při dobrovolnickém dnu anebo formou pravidelných charitativních sbírek.“

V rámci jarního kola Siemens Fondu pomoci (SFP) závod opět rozdělí sto tisíc korun. Neziskové a příspěvkové organizace, které splňují podmínky regionálního kola SFP, mohou podat vyplněnou žádost nejpozději 15. května 2021. Návod k podání žádostí a pravidla Siemens Fondu pomoci jsou uvedeny na www.siemens.cz/fondpomoci.