Nadace rodiny Morávkových poděkovala těm, kteří pomáhají

Nadace rodiny Morávkových společně s Bistrem Helen obdarovala několik organizací, které se v tak těžkém období kovidové pandemie starají o nejvíce potřebné.

Nadace rodiny Morávkových

Na počátku prosince nadace obdarovala zdravotníky na dvou kovidových jednotkách ve Fakultní nemocnici v Olomouci, kam zástupci nadace vyrazili se sladkými dobrotami z Bistra Helen, aby jim poděkovali za jejich nasazení v boji proti pandemii. Na tomto oddělení se zdravotníci starají ve dne v noci o pacienty s těžkým průběhem nemoci. „Chtěli jsme jim tím alespoň malinko zpříjemnit už tak těžké období a dopřát jim při velkém pracovním nasazení alespoň něco dobrého ke kávě,“ řekla Michaela Rohlová z Nadace rodiny Morávkových.

Se sladkými dobrotami nadace vyrazila také do Domu seniorů František v Náměšti na Hané, kde potěšila nejen samotné klienty domu, ale také personál, který se o ně stará. V posledním adventním týdnu pak zásilka se zákusky putovala do Poradny pro ženy a dívky v centru Olomouce, kde se během roku postarali a pomohli téměř 150 ženám a maminkám s dětmi. Kromě sladkostí zástupci nadace přivezli do poradny i potřebné věci. Kromě oblečení také hračky pro děti nebo knihy.

Charitativní projekty v Galerii Šantovka

Charitativní projekty během podzimu odstartovaly již prodejem svatomartinských vín v Galerii Šantovka, kdy etikety speciální edice vín vytvořily děti z Dětského centra Ostrůvek. Právě této organizaci je věnován výtěžek z prodeje vín a také speciálních vánočních charitativních perníčků.

„S Dětským centrem Ostrůvek spolupracujeme dlouhodobě a výtěžek věnujeme dětem, o něž se v centru starají, jak nejlépe umí. Centrum svým dětem, které nemohou vyrůstat v rodinném prostředí, poskytuje péči lékařskou, ošetřovatelskou, psychologickou, rehabilitační, výchovnou i sociální,“ popsala zakladatelka nadace Helena Morávková.

„Příběh Nadace rodiny Morávkových začal již v minulosti, kdy k nám chodily různorodé žádosti o podporu spolků i jednotlivců. Tyto žádosti jsme řešili v rámci našich možností a často jsme pomoc poskytli tam, kde byla potřeba. Prvotní myšlenkou bylo vždy pomáhat bez hlubšího záměru. Ročně nadace podpoří konkrétní příběhy. Kromě nemocných či hendikepovaných lidí jsou mezi obdarovanými i rodiny s těžkými životními osudy, nebo rodiny zasažené živelnými pohromami,“ dodává dále Helena Morávková.

Více informací naleznete ZDE