MČ Praha 3 vyhlašuje sbírku počítačů a příslušenství kdistanční výuce pro žáky základních škol Prahy 3

S druhou vlnou koronaviru přešly základní školy na distanční výuku. Mnoho dětí zPrahy 3 ale nemá potřebné technické vybavení. MČ Praha 3 proto vyhlašuje sbírku počítačů a příslušenství, aby dětem pomohla zajistit plnohodnotný přístup kdistanční výuce.

 

Snávrhem řešení situace přišel místostarosta Prahy 3 Štěpán Štrébl a předseda Výboru pro výchovu a vzdělávání Michal Vronský. Praha 3 nabízí pomoc formou vyhlášení sbírky stolních počítačů, notebooků, tabletů a dalšího PC vybavení, aby se žákyně a žáci škol Prahy 3, mohli k distančnímu vzdělávání připojit. „Obdobné akce teď nejen v Česku organizuje spoustu měst i soukromých organizací. Máme mnoho žáků, jimž technika chybí a nemohou si ji dovolit. Jejich vzdělání je kvůli tomu nyní ohroženo. Leží-li vám doma nebo v práci funkční notebook, tablet nebo i stolní počítač,které nevyužijete, zvažte prosím jejich darování pro tento účel,“apeluje místostarosta pro školství Štěpán Štrébl.

 

Kromě samotných počítačů děti zPrahy 3 potřebují i například webkamery, PC myši, sluchátka, mikrofony, modemy a LTE modemy. Kdo má možnostpomoci, může svou nabídku zadat do formuláře nahttps://1url.cz/@SbirkaPCPraha3. Technické vybavení můžete i donést přímo na recepci MČ Prahy 3 Lipanská 7 nebo na Havlíčkovo nám. 9.

Všem dárcům předem děkujeme