Koupí originálních lidoveckých ponožek na sobotním sjezdu přispějete na dobrou věc. Výtěžek půjde na děti s Downovým syndromem

Na mimořádném sobotním sjezdu KDU-ČSL, na kterém se zvolí nový předseda a nejužší stranické vedení, bude možnost si zakoupit originální ponožky v lidoveckých barvách. Veškerý výtěžek z prodeje půjde na Světový den Downova syndromu, který se každoročně slaví první jarní den. Lidé po celém světě nosí právě 21. března rozdílné ponožky, vyjadřují tím symbolickou podporu lidem s Downovým syndromem.

KDU-ČSL utržila za prodej originálních „žlutých“ ponožek na loňském celostátním sjezdu kolem 15 tisíc korun. Lidovci čekají, že o novou sadu originálních ponožek s logem KDU-ČSL bude v sobotu velký zájem. „Děti s Downovým syndromem si finanční podporu rozhodně zaslouží. Proto doufám, že se vybere ještě víc než na minulém sjezdu,“ řekl předseda KDU-ČSL Marek Výborný s tím, že v sobotu očekává minimálně podobný zájem jako na posledním sjezdu. Lidovci pošlou celkovou částku, která se vybrala za prodej ponožek na obou sjezdech, dětem s Downovým syndromem 21. března tohoto roku.

Na letošním sjezdu budou ponožky ve dvou barevných variantách – modré a kostkované. Celkem bude k dispozici 600 kusů. Cena jednoho páru je 100 korun.