Koulař Staněk zvítězil v Jablonci výkonem 20,06 m, osobní rekordy předvedli překážkář Ryba a tyčkař Bárta

Koulař Tomáš Staněk vstoupil do halové sezony vítězstvím na tradičním mítinku Jablonecká hala, kde obhájil loňské prvenství výkonem 20,06 metru. Druhého Portugalce Tsanka Arnaudova porazil o tři centimetry.

Koule

Držitel českého halového rekordu 22,17 metru Staněk, který se před olympijskou sezonou vrátil k trenérovi Petru Stehlíkovi, předvedl nejlepší výkon hned v první sérii. Dalšími pokusy už hranici 20 metrů nepřekonal.

Sprint

Ve sprintu na 60 metrů proběhl očekávaný souboj mezi spoludržiteli českého rekordu na stovce Zdeňkem Stromšíkem a Janem Velebou, u kterého se jednalo o první start do sezóny. Strhující duel nakonec vyzněl lépe pro Stromšíka, jen vylepšil letošní české maximum na 6,66. Veleba z Dukly Praha byl ovšem jen o setinu pomalejší a výkonem 6,67 zaostal pouhé dvě setiny za svým osobákem.

Překážky

V běhu na 60 m překážek skončil na druhém místě David Ryba, kterého o jedinou setinu porazil Solyanov (7,97). Duklák Ryba ale poprvé v kariéře dokázal stlačit svůj čas pod osm vteřin, když se na výsledkové tabuli ukázalo 7,98.

Tyčka

V tyčkařském sektoru zazářil Dan Bárta, který se jako jediný úspěšně přenesl přes laťku ve výšce 540 centimetrů, což je hodnota jeho nového osobního rekordu.