Komunikace s úřady nyní jednoduše z mobilu či webu

Společnost QCM s.r.o. představuje systém na elektronickou komunikaci mezi občany a úřady. Pomocí aplikace e-forms je možné jednoduše vyplňovat podání a žádosti, které jsou bezpečně předávány na úřad. Řešení umožní odstranit papírovou komunikaci a naplní vizi elektronizace státní správy a samosprávy.

QCM, s.r.o., která se více jak 15 let zabývá elektronickou komunikací a speciálně elektronizací veřejných zakázek, rozšířila svoji nabídku služeb pro úřady, města i obce a připravila první sadu formulářů, které mohou zájemci okamžitě a zdarma začít používat. Elektronické formuláře e-forms jsou připraveny jako nová funkcionalita na portále vhodne-uverejneni.cz. Tento portál již využívá více jak 7500 zadavatelů, kteří takto získají snadno přístup k nové funkcionalitě a mohou rozšířit své služby směrem k občanům.

„Tak, jak jsme naučili i nejmenší zadavatele využívat výhod elektronizace veřejných zakázek, chceme je nyní naučit kompletně elektronicky komunikovat,“ říká Ing. David Horký, jednatel společnosti QCM, s.r.o. Státní správa i samospráva se připravuje na přijetí zákona o právu na digitální službu a tato aplikace umožní tisícovkám dotčených subjektů okamžitě začít elektronicky komunikovat s občany a tím naplnit požadavky zákona. Implementace systému je naprosto bezproblémová, neboť je provozován jako služba, navíc úvodní sada základních formulářů je poskytována zdarma.

Princip je velice jednoduchý, občan z mobilu nebo počítače vyplní příslušný formulář, který může doplnit elektronickým podpisem. Neúplné nebo nepodepsané podání je možné zpětně doplnit na příslušném úřadu. Vyplněné formuláře pak aplikace předává dalším agendovým systémům, nebo může poslat data na podatelnu úřadu.

Podrobnější informace je možné najít přímo na Portálu pro vhodné uveřejnění.

Provozovatelem služby je firma QCM, s.r.o., přední dodavatel systémů pro elektronizaci veřejných zakázek a elektrické komunikace úřadů. QCM, s.r.o. je provozovatel nástroje E-ZAK a portálu PVU a poskytuje vzdělávací služby nejen pro oblast veřejných zakázek a elektronické komunikace.