Komerční banka tvoří digitální budoucnost

Komerční banka letos zahájí postupný přechod na novou softwarovou platformu od společnosti Temenos. Dodávku a implementaci systému zajistí společnost Syncordis. Jde o jednu z nejzásadnějších investic Komerční banky v její historii, která má za cíl dosáhnout referenční úrovně digitalizace bankovních služeb v České republice.


„Podpis smlouvy se společnostmi Syncordis a Temenos pro nás představuje strategickou investici do naší budoucnosti. Jde o zásadní milník v historii Komerční banky, který potvrzuje naši pozici lídra digitalizace na českém bankovním trhu. Možnost spolupracovat s partnery, kteří sdílí náš přístup k inovacím, a pomohou nám využívat ty nejmodernější technologie ve prospěch našich klientů, považujeme za samozřejmou a nedílnou součást našeho úsilí,“ uvedl Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky. „Růst spokojenosti klientů a zlepšení celkové zákaznické zkušenosti jsou jedněmi z hlavních a samozřejmých cílů této investice,“ dodal Juchelka.



Pierre Servais, Chief Business Officer společnosti Syncordis pro EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika), poznamenal: „Jsme nadšeni, že můžeme strategicky spolupracovat s Komerční bankou v záměru transformovat hlavní bankovní operace a řídit její cestu digitalizace. Inovace a ochota transformovat se jsou klíčem v dnešním neustále se měnícím světě. Díky výkonné technologii Temenos a rozsáhlým odborným znalostem společnosti Syncordis v oblasti implementace bude moci Komerční banka využívat nové možnosti digitálního bankovnictví, poskytovat svým zákazníkům nový zážitek postavený na základech nejmodernějšího technologického zázemí.“

Dlouhodobé partnerství Komerční banky se společností Syncordis zahrnuje dodávku a implementaci bankovního softwaru Temenos, který podpoří banku a její dceřiné společnosti v dalším rozvoji digitalizace, zjednodušení produktové nabídky, posílení bezpečnosti a udržitelného podnikání.

Komerční banka je prvním klientem společnosti Syncordis ve východní Evropě.