KKCG Real Estate Group zveřejnila svoje plány na nadcházející období

V úterý 21.11.2023 v pražských Košířích v top’ rezidenci POMEZÍ zveřejnili zástupci KKCG Real Estate Group úspěšné prodejní výsledky dokončované 2. etapy s rodinnými domy a vilami a jejich plány v nadcházejícím období 4Q 2023 a 1Q 2024.

Výstavbu na úpatí stolové hory Vidoule zahájilo KKCG REG na konci listopadu 2018.

V první etapě ve 4 bytových domech vzniklo 90 prémiových bytů, které byly předány v 1Q 2021 všem majitelům. Základní kámen z mrákotínské žuly byl poklepán v květnu 2019 a tím byla zahájena výstavba 2. etapy top‘ rezidence Pomezí, jež tvoří 38 rodinných domů, 4 bytové domy se 148 byty a 5 prémiových samostatných vil. Na svažitém pozemku o celkové rozloze 3,7 hektarů byl navržen nápaditý urbanismus s využitím kombinace bytových domů, rodinných domů a vil tak, aby všichni rezidenti měli své soukromí a výhledy. Z architektonického workshopu vznikla vzájemná spolupráce tuzemských architektů se zahraničními. Pod vedením Bogle architects (UK) spolupracovali Baumschlager-Eberle (AT) a Pavel Hnilička Architects+Planners (CZ). Progresivní vilu alfa navrhovali mladí architekti z Majo (CZ).

„Prémiová lokalita v sousedství s přírodním parkem Košíře-Motol, svažitost pozemku s výhledy na panorama Prahy či přilehlou vzrostlou zeleň, vysoká kvalita standardů nemovitostí, které realizujeme pod značkou top´rezidence a individuální přístup ke klientům oslovili zájemce jak o byty, tak rodinné domy a vily jež realizujeme právě v 2. etapě. Kompletní dokončení celé top´rezidence Pomezí jejíž součástí jsou relaxační místa, retenční jezírka, prostor pro komunitní setkávání u ohně či sportovní zázemí plánujeme v létě 2024.  Aktuálně máme v prodejní nabídce poslední tři rodinné řadové domy typu 4+kk a jednu solitérní vilu s užitnou plochou 400 m2”, říká Otto Koval výkonný ředitel KKCG Development.

V létě byla zrealizovaná první část úspěšné kolaudace 60 bytů a první skupiny rodinných domů z 2. etapy. Aktuálně do konce roku ještě proběhne kolaudace dalších řadových domů a 3 solitérních vil od Bogle architects. Poslední část kolaudace je plánovaná na jaro 2024, čímž bude završena kompletní výstavba nízkoenergetického úsporného prémiového bydlení v lokalitě Košíře – Na Pomezí.

Respektovaná značka top’rezidence se opět vrací do Tiché Šárky

top´rezidence Jenerálka je nový projekt, se kterým se KKCG Real Estate Group vrací opět do prestižní lokality Prahy 6. Navazuje zde na úspěšnou a oceňovanou realizaci nízkoenergetických domů v Šáreckém údolí. Svým rozsahem je JENERÁLKA příjemně komorní projekt šesti samostatných vil, čtyř rodinných domů a třech řadových domů v těsné blízkosti Šáreckého potoka, na dohled od zámečku Jenerálka, v obklopení zeleně Tiché Šárky. Při návrhu vil a rodinných domů se architekti ateliéru Abtsmolen volně inspirovali filozofií „Raumplanu“ a navrhli dva typy dispozic domů s alternativním řešením. Pozemky domů jsou od 386 m2 až po 856 m2.

Výstavba top´rezidence Jenerálka byla zahájena začátkem listopadu.

„Pro realizaci jsme vybrali společnost ze skupiny KKCG REG, společnost Novecon, což přináší pro nás i budoucí rezidenty záruku dodržování nastavených harmonogramů v souladu se stavebními postupy,” zdůrazňuje Patrik Skála, výrobně-technický ředitel KKCG Development. A dodává: „Všechny domy top´rezidence Jenerálka budou nízkoenergetické a budou realizované v prémiovém kvalitativním standardu jako jsou např. systém stropního chlazení a vytápění 2v1, řízené větrání s rekuperací tepla a dochlazováním přiváděného vzduchu, kvalitní dřevěné podlahy, inteligentní elektroinstalace, příprava pro instalaci FVE řešení s dostatečnou kapacitou i pro nabíjení elektromobilů, dále přípravu pro umístění krbové vložky a centrálního vysavače.”

Prostorné zahrady a soukromí jsou předností všech vil a domů

Pro rodiny s dětmi jsou ideální domy typu B s dispozicí 5+kk. Rodiče získají svou vlastní oázu klidu s koupelnou a šatnou, děti soukromí vlastních pokojů, k dispozici je zde i hostinský pokoj s koupelnou. Domy B jsou nabízeny také i s alternativní dispozicí 4+1, kde namísto pokoje pro hosty, či pracovny je prostorná kuchyně s jídelnou. Srdcem domu se tak stává velkorysý obytný prostor o výměře 86 m2 se světlou výškou 3,4m propojený s terasou a zahradou velkými francouzskými okny.

Domy typu C jsou, co se týče podlahové plochy o něco menší než domy B, nicméně i ty nabízejí dispozici 5+kk a opakuje se zde filozofie „Raumplanu“, světlá výška obývacího pokoje 3,4 m a možnost upravit dispozice na 4+1 jako je tomu u domu typu B.

Zahrady samostatně stojících vil i dvojdomů poskytnou klienty vyhledávané soukromí díky důmyslnému vyvýšení přízemí domů oproti uličnímu prostranství zhruba o 2 metry a také zeleň stávajících i nově vysazených stromů účinně dotvoří venkovní privátní relaxační prostory. Na většinu pozemků je možnost vstupu přímo brankou z ulice což přispívá k pohodlí rezidentů. Nově vzniklá poloveřejná, bezpečná ulice bude sloužit především stávající komunitě a novým rezidentům.

Prodeje domů v prestižní lokalitě blízko Hanspaulky byly zahájeny před 4 měsíci. „K dnešnímu dni máme rezervované 4 domy z 13, a proto jsme mohli rovněž zahájit výstavbu projektu. Dnes již můžeme potvrdit, že financující bankou projektu bude UNICREDIT, ” doplňuje Otto Koval.

PernerKa – nový administrativní projekt v Praze 8

KKCG Real Estate Group po úspěšné realizaci obchodního a administrativního centra Bořislavka opět vstupuje na realitní trh do segmentu administrativního, a to v lokalitě Prahy 8 přímo v srdci Karlína v Pernerově ulici.

PernerKa, nabídne 9 300 m2 kancelářských a 700 m2 obchodních ploch. Pro realizaci byla vybraná společnost Novecon a.s., která jako první musela zajistit stavbu opěrné zdi pro zajištění stability železničního drážního tělesa nacházejícího se mezi ulicí Pernerova a Vítkovem.

Na pozemku byly nalezeny archeologické pozůstatky a několik měsíců zde probíhal archeologický terénní průzkum, který byl ukončen v září. Nyní probíhá konzervování kosterních ostatků a zkoumání nalezených artefaktů. Převážně se jedná o křížky a prsteny. Vzácněji se pak nacházejí vyznamenání, zdobené knoflíky a zubní protézky. V říjnu došlo k pietnímu uložení nedefinovatelných kosterních ostatků v hrobce na Olšanech. Zde se shromažďují ostatky vojenských veteránů z období 1760-1890.

Za architektonickým návrhem PernerKy stojí Bogle architekti. Získání stavebního povolení se očekává na jaře 2024 a plánované dokončení pak ve 4Q 2025.

“V současné době máme na 50 % pronajímatelných ploch zájemce a podepsané HoT”, což je pro nás, ještě před samotným zahájením výstavby velmi povzbudivé, ” hodnotí Otto Koval, výkonný ředitel KKCG Development.

Lofty v Modřanech

V přípravě na rok 2024 je další rezidenční projekt v Praze 4 v Modřanech. Bývalý industriální areál s. p. Chirana se změní v trendy bydlení a vznikne zde během několika let ve třech etapách až 550 bytových jednotek a cca 2000 m2 obchodních ploch.

META BYDLENÍ MODŘANY v první etapě nabídne 177 bytů. Díky rekonstrukci původní budovy vzniknou atraktivní lofty od 25 – 65 m2 v dispozicích 1+kk a 2+kk.

“Pro realizaci rezidenčních projektů středního standardu jsme založili společně s Alma Development společnost Coopera Development. Zahájení předprodeje 1. etapy plánujeme na 1Q 2024 a startovací cena bude od 3,6 mil. Kč,” prozrazuje plány Otto Koval.

  • KKCG Real Estate Group
  • Společnost KKCG Real Estate je členem investiční skupiny KKCG. Byla založena v roce 2012 za účelem efektivního řízení real estate projektů skupiny. Hlavním předmětem její činnosti je komerční a rezidenční development a facility management. Společnost dále monitoruje trendy a trhy v oblasti real estate, vyhledává vhodné investiční příležitosti a poskytuje poradenskou činnost pro mateřskou společnost KKCG SE. Vize společnosti KKCG Real Estate Group je vytvářet trvalé hodnoty spojením genia loci s inovativní architekturou v duchu zásad udržitelného rozvoje.