Jeden rok: Mercedes-AMG Petronas F1 Team oznamuje pozitivní pokrok s programem Accelerate 25

  • Více než jedna třetina našich nových startujících v roce 2021 pocházela z menšinově zastoupených skupin.
  • Podíl žen v týmu se zvýšil na 14 % a zaměstnanců z etnických menšin na 6 %.
  • 48 studentů ukončilo první ročník Mulberry STEM Academy
  • V lednu letošního roku zahájilo program Mulberry STEM Academy 100 nových studentů.
  • Více než 100 studentů se zapojilo do týmu prostřednictvím mentoringu, networkingu a kariérních akcí s Stemettes a Association for Black and Minority Ethnic Engineers UK.
  • Tým se stal členem Business Disability Forum, aby podpořil naši cestu Disability Smart.

Program Accelerate 25 týmu Mercedes-AMG Petronas F1

V prosinci 2020 oznámil tým Mercedes-AMG Petronas F1 Accelerate 25: pětiletý program, jehož cílem je stát týmem s větší rozmanitostí. Prostřednictvím programu pracujeme na tom, abychom zvýšili inkluzi a neustále zvyšovali naše standardy vstupu s ambicí do konce roku 2025 překročit 25 % všech nových startujících pocházejících z nedostatečně zastoupených skupin.

Po prvním roce Accelerate 25, přehled stálých a pevných nových startujících v roce 2021 ukazuje, že 38 % našich nových členů týmu se připojilo k týmu z nedostatečně zastoupených skupin. Během roku 2021 vzrostl počet zaměstnankyň z 12 % na 14 % naší pracovní síly a počet zaměstnanců z menšinových etnických skupin vzrostl ze 3 % na 6 %.

I když nás těší pokrok dosažený v tomto prvním roce, uvědomujeme si také, že máme před sebou dlouhou cestu a mnoho našich iniciativ je navrženo s dlouhodobým dopadem. V roce 2021, jako součást přizpůsobení našeho týmu novým předpisům Formule 1 a rozpočtovým omezením, se mnoho našich nových začínajících připojilo k týmu prostřednictvím růstu ve funkcích podpory podnikání, spíše než přímo do inženýrství nebo oborů souvisejících s STEM.

Na začátku Accelerate 25 jsme se zavázali zlepšit  povědomí prostřednictvím interních vzdělávacích příležitostí, aby všichni zaměstnanci měli příležitost zlepšit . Pro celý tým, včetně vyššího vedení, spolu s 320 náborovými pracovníky, kteří se účastní školení Nevědomé předsudky, byl zahájen speciální workshop Accelerate Inclusion, který  umožnila skupina EW Group.

K umožnění zapojení zaměstnanců, se pravidelně schází Fórum pro rozmanitost, rovnost a začlenění, složené z 25 členů týmu dobrovolníků z menšinově zastoupených skupin, aby poskytli své příspěvky a návrhy na budoucí zaměření.

V průběhu loňského roku jsme pořádali řadu interních networkingových akcí, workshopy na téma Povědomí o menopauze, britské znakové řeči a etice etnické rozmanitosti a připojili jsme se k Safe Space Alliance.

Diskuse s kolegyněmi na Mezinárodní den žen ve strojírenství

Na Mezinárodní den žen ve strojírenství byly členy týmu pozvány na diskusi s kolegy Susie Wolff (vedoucí týmu, Venturi Formula E Team), Dr. Anne-Marie Imafidon (spoluzakladatelka a generální ředitelka, Stemettes), Dr. Vanessa Ogden (CEO, Mulberry Schools Trust) a  Catherine Rennie (konzultační chirurg, Imperial College NHS Trust). Akce, kterou pořádala Jane Farrell ze skupiny EW Group, poskytla  podnětnou diskusi o překonávání překážek a budování kariéry ve strojírenství a STEM.

Tým také posílil zaměstnanecké výhody, včetně výrazného zlepšení  politiky mateřské dovolené a zavedení podpory během těhotenství a mateřské dovolené.

Toto Wolff, šéf týmu a generální ředitel týmu Mercedes-AMG Petronas F1 uvedl:

„V prvním roce našeho programu Accelerate 25 jsme dosáhli slibného pokroku, abychom vytvořili rozmanitější a inkluzivnější tým. Prostřednictvím podrobné interní kontroly a pod vedením našich  partnerů jsme byli schopni učinit první kroky na  cestě umožnění přístupu ke vzdělání a kariéře STEM a vybudovali  okruh  talentů, kteří se k nám mohou v budoucnosti přidat. Vidět malý, ale významný nárůst počtu členů našeho týmu z menšinově zastoupených skupin je známkou toho, že děláme pokrok, ale jsme si vědomi toho, že jde o dlouhodobý závazek, a  na těchto počátečních krocích budeme stavět. “

Partnerství Accelerate 25

Klíčovým zaměřením Accelerate 25 je inspirovat a motivovat talentované mladé lidi z  menšinově zastoupených skupin ke kariéře v technických oborech prostřednictvím vzdělávání STEM s nadějí, že se v budoucnu budou chtít připojit k našemu týmu. Mulberry STEM Academy je partnerstvím mezi týmem a Mulberry Schools Trust;  motivující mladé lidi k rozvoji v předmětech  STEM. V roce 2021 následovalo 24 studentů 10. ročníku a 24. ročníku 12 pečlivě navržený program s týmem zahrnujícím  zajímavou výuku, kariérový koučink, mentorství a mimoškolní aktivity. Tým také s potěšením přivítal skupinu studentů v Brackley na týdenní pracovní stáž.

Zde si můžete sledovat setkání s Lewisem Hamiltonem a Toto Wolffem.

 

Druhá  skupina studentů zahájila svůj celoroční program s Mulberry STEM Academy v lednu letošního roku, přičemž počet přihlášených se zvýšil o 50 studentů 10. a 50. ročníku 12.V průběhu roku budou s týmem pracovat prostřednictvím technických workshopů, mentoringu, podpory studijních plánů spolu s návštěvami  továrny a stáží.

Dr Vanessa Ogden, generální ředitelka Mulberry Schools Trust, řekla:

„Jsem tak pyšná na to, čeho dokázaly Mulberry Schools Trust a Mercedes-AMG Petronas F1 Team  společně dosáhnout. Rovnost, rozmanitost a začlenění jsou jádrem naší práce a máme odvážnou vizi, že naši studenti budou mít díky našemu partnerství přístup k rozmanitějšímu a spravedlivějšímu sektoru STEM. Stovky znevýhodněných studentů z  místních základních škol se zapojily do  Mulberry STEM Academy a rozvinuly klíčové dovednosti, sebevědomí a lepší znalosti napříč předměty STEM. To vedlo k příležitostem, jako je přístup k vysoce kvalitnímu programu pracovních zkušeností, vynikajícím kariérním konferencím s vedoucími zástupci Mercedes-AMG F1 a zaměstnanci-absolventy, stejně jako k práci v terénu. Tato setkání posílí  akademickou volbu, kterou mají mladí lidé k dispozici na cestě do dalšího vzdělávání, na špičkové univerzity a doufejme, že v budoucnu do specializovaných průmyslových odvětví. Naše skupiny se v roce 2022 mohou  těšit na transformativnější vzdělávání STEM s týmem, protože letos spustíme rozsáhlý program.“

Stemettes

Stemettes je oceňovaný britský sociální podnik, který se snaží inspirovat další generaci dívek, mladých žen a  mladých lidí pro obory STEM. V prvním roce našeho partnerství se 34 mladých Stemettes zapojilo do individuálních čtyřměsíčních mentorských programů s 34 členy našeho týmu, aby je provedli na cestě STEM.

V červenci 2021 se 10 mladých žen zúčastnilo Akademie certifikace Stemettes, které dokončily online program STEM se setkání s našimi zaměstnanci a vyvrcholily v oboru uznávanou kvalifikací ICAgile Fundamentals. Čtyři mladé inženýrky týmu se zapojily na Instagramu

 Dr Anne-Marie Imafidon MBE, spoluzakladatel a generální ředitelka společnosti Stemettes, uvedla:

„Prostřednictvím našeho partnerství s týmem Mercedes-AMG Petronas F1 Team jsme byli schopni poskytnout mentoring a vedení mnoha Stemettes, kteří by bez této podpory neměli příležitost  získat informace o možné kariéře STEM. V červenci jsme byli  zaplaveni přihláškami do  týdenního online programu STEM, Stemettes Certification Academy. Jedním z vrcholů léta bylo vidět, jak si naše Stemettes užívaly setkání s inženýrkami Mercedes-AMG F1. Těšíme se na pokračování naší společné práce, abychom pomohli mladým lidem vybrat si STEM předměty a v budoucnu vstoupit do STEM odvětví.”

Association for Black and Minority Ethnic Engineers UK se snaží inspirovat jedince z menšinových etnických skupin ke studiu inženýrství a podporuje ty, kteří touží stát se inženýry, podpora inženýrství na školách.

 

Zdroj: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team