Jan Skopeček: Hospodaření státu v loňském roce je propadák, který jde na vrub hnutí ANO

ODS a její vyjádření k státnímu rozpočtu

Jan Skopeček: „Výsledný schodek státního rozpočtu za rok 2019 ve výši 28,5 miliard po mnoha letech slušného ekonomického růstu a nízké nezaměstnanosti je vládním propadákem jdoucím na vrub hnutí ANO, které řídí ministerstvo financí od roku 2014. Ministryně financí Schillerová navíc dnes na tiskové konferenci lakovala realitu hospodaření státu na růžovo, neboť je potřeba připomenout, že si během roku pomohla vysátím 18 mld. Kč z tzv. privatizačního účtu. Bez těchto mimořádných 18 miliard by se schodek propadl na 46,5 mld. Kč, a byl tak dokonce vyšší než deficit schválený. A to v době růstu, kdy má být deficit nulový.“

Jan Skopeček

Narodil se v roce 1980 ve středočeských Hořovicích. Žije se svou snoubenkou Lucií (28), která pracuje v bankovním sektoru. Na září letošního roku mají naplánovaný sňatek.Střední školu absolvoval v nedalekém Berouně. Vysokoškolské studium ekonomie pak na Jihočeské Univerzitě v Českých Budějovicích a Vysoké škole ekonomické v Praze, kde dodnes přednáší. V letech 2006 až 2013 pracoval v Kanceláři prezidenta republiky jako poradce prezidenta Václava Klause. S Václavem Klausem dodnes spolupracuje jako ekonomický analytik v rámci jeho institutu.

Je liberálním ekonomem hájícím svobodu jednotlivce a tržní ekonomiku před všeobjímajícím a všeregulujícím státem.

S politikou začínal na komunální a regionální úrovni jako zastupitel Hořovic, od roku 2004 je zastupitelem Středočeského kraje. Po loňských krajských volbách se stal radním pro oblast vzdělávání a sportu. V letošním březnu se po odchodu kolegy z Poslanecké sněmovny stal poslancem a členem rozpočtového a sociálního výboru.

 

Zdroj informací : https://www.ods.cz/