Hradečtí dobrovolní hasiči dostanou nová vozidla

V rámci rozvoje požární ochrany v Hradci Králové pořídí radnice dva nové hasičské automobily pro jednotky sboru dobrovolných hasičů v Březhradě a Malšovicích. Rada města dnes schválila výběrové řízení na dodavatele, který nesmí se svou nabídkou vozů přesáhnout hodnotu 1,65 milionu korun bez DPH. Nové vozy by mohly JSDH začít užívat od začátku příštího roku.

„Jednotky sboru dobrovolných hasičů v Hradci Králové odvádějí každodenně velmi potřebnou a kvalitní práci, pomáhají hasičským kolegům při nehodách nebo třeba při povodních, například začátkem června byly povolány čtyři jednotky do oblastí postižených povodněmi na Olomoucku a Chrudimsku. Při jejich nasazení je třeba zajistit udržitelnost vozového parku a hasičského vybavení, proto budou dvěma jednotkám, do Březhradu a Malšovic, pořízeny dvě dodávky s nástavbou, které jsou určené k rychlým zásahům a přepravě osob,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Pořizovací cena těchto dvou specializovaných vozů nesmí přesáhnout hodnotu zakázky 1,65 milionu korun bez DPH. Vypsání výběrového řízení na dodavatele schválila dnes rada města. Jednotky dobrovolných hasičů by mohly začít využívat nové vozy od začátku nového školního roku. 
Pro dobrovolné hasiče město také opravuje hasičskou zbrojnici v Plotištích prostřednictvím Správy nemovitostí Hradec Králové. Ke stávajícímu objektu se navíc stavěla ještě nová část, která nabízí šatny se sociálním zázemím. „Mimo jiné jsme také nechali rozšířit prostory o zasedací místnost, kterou by nově mohla využívat komise místní samosprávy,“ pokračuje primátor. Zrekonstruovaná budova za více jak 6,4 milionu korun bez DPH by měla být k dispozici během srpna.
Zdroj: Hradec Králové