Hradec zná své nejúspěšnější sportovce roku 2019

Minulý týden byli v hradecké Filharmonii na Eliščině nábřeží oceněni nejúspěšnější sportovci roku 2019 Hradce Králové. V nejsledovanější kategorii dospělých sportovců zvítězil sportovní střelec Tomáš Nýdrle, loňský mistr světa ve skeetu. Během slavnostního večera byli oceněni také hradecké sportovní kolektivy, hendikepovaní sportovci a dobrovolní trenéři a cvičitelé.

„Nejsilnější kategorií byla již tradičně ta první, ve které byl vybrán nejúspěšnější sportovec Hradce Králové, kterým se stal Tomáš Nýdrle, reprezentant ve skeetu a mistr světa z italského Lonata, kde vloni vyrovnal světový rekord. Mezi kolektivy dospělých sportovců se na prvním místě umístily basketbalistky Hradecké Lvice z TJ Sokol Hradec Králové,“ sdělil primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek. Mezi hendikepovanými sportovci uspěla Denisa Macurová, která se věnuje stolnímu tenisu a sjezdovému lyžování. V kategorii dobrovolných trenérů a cvičitelů byly oceněny tři osobnosti. František Maňásek z oddílu zápasu TJ Sokol Hradec Králové, Karel Moravec, z organizace Sport pro všechny při TJ Dynamo Hradec Králové a Jiří Ledvinka za Sportovně střelecký klub Třebeš. 
Do Síně slávy byl uveden Pavel Balák reprezentant ve sportovní střelbě. Pavel Balák se narodil v roce 1955 v Hradci Králové a díky dosaženým výsledkům, titulům a rekordům nemá ve střeleckém sportu srovnání. Sportovní střelbou se zabývá od roku 1970. Věnuje se sportovní střelbě z historických zbraní – předovek. Po celou dobu své sportovní kariéry vystupuje za klub SSK 0062 Hradec Králové.
Cenu sportovní hvězda hradecké veřejnosti za nejvyšší počet hlasů ve veřejné anketě získal klub aerobiku, mažoretek a cheerleadingu A–Team Hradec Králové.
„Rád bych poděkoval všem za výbornou sportovní reprezentaci města Hradec Králové. Stejně jako každý rok bylo velmi těžké vybrat ty nejlepší, jelikož všichni nominovaní sportovci podávají obdivuhodné výkony. Věřím, že včerejší večer bude motivovat hradecké sportovce k dalším skvělým výsledkům,“ dodal primátor Hrabálek. 
Kompletní seznam všech vítězů s jejich úspěchy naleznete zde