Hledá se nájemce bývalých městských lázní v Husitské

Někdejší lázně v Husitské ulici navržené v roce 1901 městským inženýrem Jindřichem Motejlem bývaly chloubou dolního Žižkova. Dnes je budova již několik let nevyužívaná, městská část ji proto nabízí k pronájmu. Je vypsané dvoukolové výběrové řízení.

Objekt už dlouho neslouží svému účelu a chátrá. Padaly myšlenky zřídit zde bytové jednotky, kanceláře či rehabilitační centrum, ale na to městská část nemá finanční prostředky,“ říká radní pro investice Jan Materna. Řešením, jak budovu znovu probudit k životu, je její pronájem. Vypsáno tak je dvoukolové výběrové řízení na pronajímatele. „Hodnotícím kritériem nebude pouze cena, ale především to, s jakým záměrem potenciální zájemce přijde, a jak moc to bude přínosné pro okolí,“ upřesňuje starosta Jiří Ptáček. Smlouva by se uzavírala na dobu v trvání maximálně 25 let, veškeré přestavby a investice bude muset nájemce hradit ze svého.

V prvním kole výběrového řízení se bude posuzovat zejména záměr a cena, v druhém kole se bude hodnotit také navrhovaná investice a projekt rekonstrukce. Objekt má jedno podzemní a čtyři nadzemní podlaží s podlahovou plochou přes 1 600 m². V budově není žádné technické vybavení, prostory musí projít kompletní rekonstrukcí.

 

Veškeré podrobnější informace a podmínky výběrového řízení naleznete v přiložené výzvě. Podání nabídek je možné do 11. listopadu 2019 do 12 hodin. Zájemci o prohlídku budovy tak mohou učinit ve dnech 17., 24. a 31. 10. 2019 vždy od 9 do 10 hodin.