Hejtmanka Stráská děkovala všem, kteří se podíleli na řízení kraje v době koronaviru: Byli jsme skvělá parta. Zahrála jim k tomu Hudba Hradní stráže

Milí zdravotníci, milí hygienici, milá policie, milý hasiči, milí celníci a milí vojáci. Děkuji zkrátka všem, kteří jste se s námi více než tři měsíce podíleli na řízení Jihočeského kraje v období koronavirové pandemie. Byli jsme skvělá parta. Hejtmanka Ivana Stráská to uvedla během koncertu Hudby Hradní stráže a Policie ČR, který se jako poděkování uvedeným složkám konal v českobudějovické nemocnici v úterý 9. června.

„Využívám tuto příležitost k tomu, abychom si připomněli časy, kdy jsme rovnýma nohama vstoupili do něčeho, o čem jsme vůbec netušili, co nám to přinese. A my jsme se před tím nepoložili, nepadli jsme na kolena a dokázali jsme věci, o kterých jsme vůbec netušili, že je dokážeme. Takže vám všem, kteří jste šli do práce a nevěděli jste, jaké neviditelné nebezpečí na vás číhá, děkuji a máte náš hluboký obdiv,“ doplnila Stráská.

Předseda představenstva českobudějovické nemocnice Michal Šnorek se pak připojil k hejtmance s poděkováním a vyslovil přání, aby dnešní den byl symbolickou tečkou za tím uplynulým obdobím a koronavirovou krizí a nemuseli jsme podobným výzvám v budoucnu čelit. „Pokud by přesto přišly, jsme připraveni se jim postavit stejně jako teď,“ zdůraznil.