František Kasl a Josef Pelán zahrají mezi knihami v Plzni

Obvodní knihovně Skvrňany v Plzni pokračují hudební večery Mezi knihami. Od roku 2014 se zde pořádají malé komorní koncerty různých písničkářů. Od začátku této série proběhlo již 55 pořadů, kde vystoupili hudebníci různých žánrů, více či méně známí. A série pokračuje dál.

Nyní jsou před námi dva velmi zajímavé koncerty hned po sobě. V úterý 22.3.2022 od 18:00 zahraje písničkář František Kasl a o den později, ve středu 23.3.2022 od 18:00 Josef Pelán.

František Kasl představí písně z aktuální LP desky

 

František Kasl je zpěvák s nezaměnitelným hlasem, skladatel, textař a kytarista. Dlouhá léta byl kapelníkem doprovodné skupiny Jakuba Smolíka, pro kterého složil i několik hitů. V devadesátých letech získal cenu pražského Country rádia „Objev roku“ a i „Cenu posluchačů“. František často vystupoval coby host legendární country kapely Fešáci.

 Františkova hudba vychází z jeho hudebních vzorů, jimiž jsou Bob Dylan, Petr Kalandra nebo Petr Spálený.

 Se svojí kapelou „Franta Kasl band“ vystupuje jak na folk-country festivalech, tak i v menších a komornějších klubech.

 Na scéně Mezi knihami v Obvodní knihovně Skvrňany vystoupí František Kasl v úterý 22. 3. 2022 od 18:00 sólo s kytarou a foukací harmonikou. Na koncertě představí svoji aktuální klasickou, tedy vinylovou LP desku „Jiný to ne(bu)de“.

Frantisek Kasl

Josef Pelán zahraje ve středu Mezi knihami

 I ve středu, 23. 3. 2022 od 18:00 se Mezi knihami bude hrát velmi zajímavě. Vystoupí hudebník Josef Pelán.

 Josef Pelán je strakonický pedagog a písničkář. Působí jako učitel na kytaru na ZUŠ Strakonice a jako písničkář vystupuje na různých folkových scénách.

 Josef Pelán natočil dvě CD „Parádní mejdan“ (2018) a „Na zdraví“ (2020). Své autorské písně představí v Obvodní knihovně Skvrňany akusticky, jen s kytarou.