Fit je s vámi již 30 let

Být Fit znamená cítit se dobře a být ve formě. Abyste dospěli do tohoto stavu, musíte tělu dopřát to, co je pro ně důležité – dostatek aktivního pohybu, pestrou a vyváženou stravu a samozřejmě také duševní pohodu. Se správným jídelníčkem vám již od roku 1991 pomáhá značka Fit, která na český trh přináší oblíbené tyčinky. V letošním roce slaví Fit krásné kulaté výročí – 30 let na trhu! Pojďte si spolu s námi připomenout zajímavé milníky z  historie müsli tyčinky a navnadit se širokou škálou, nejen, ovocných chutí.

 

Značku Fit přináší na český trh akciová společnost ÚSOVSKO FOOD. Svou produkci tyčinek soustředí do moderního potravinářského provozu v obci Klopina, ve kterém výroba probíhá na plně automatizovaných linkách.

Jak ale vše začalo?

 

ÚSOVSKO bylo první firmou, která v tehdejším Československu, vyrobila vůbec první müsli tyčinku. A tak vznikla pod značkou Fit tyčinka Fit müsli šťavnatá. Ta je do dnešních dnů oblíbenou stálicí v nabídkovém sortimentu – neuvěřitelných 30 let. Postupně se k ní přidávaly další a další příchutě, a to ve variantě bez polevy, s kakaovou či jogurtovou polevou. Potravinářský tým společnosti ÚSOVSKO FOOD dobře sleduje přání a potřeby zákazníků, a tak se rodina Fit postupně rozrůstala a nadále rozrůstá. Dnes v ní objevíte jemné tyčinky Fit fruit, které osloví hlavně děti, bezlepkové tyčinky z extrudovaných cereálií Fit go, nebo tyčinky Fit Bio, jež jsou výsledkem ekologického zemědělství. Nejmodernějším přírůstkem je Fit SMOOTHIE. Tyčinka s více než 80 % ovoce a zeleniny, pouze z přírodních surovin, neobsahující palmový tuk, ani přidané cukry a tuky, přirozeně bezlepková, s vysokým podílem vlákniny, vhodná pro děti, jelikož splňuje pamlskovou vyhlášku.

Tyčinky jsou skvělou variantou zdravého mlsání, které myslí na speciální výživové potřeby, a tak některé z nich jsou bezlepkové nebo splňují standardy veganského stravování. A co mají všechny společné? Jsou vyrobeny z prvotřídních surovin přírodního původu, s důrazem na vysoký podíl vlákniny. To je totiž složka nezbytně nutná pro správné fungování organismu. Jsou plné vitamínů, minerálů a stopových prvků. Díky vyváženému poměru bílkovin, sacharidů a tuků jsou vynikajícím zdrojem postupně se uvolňující energie, a proto chutnají všem věkovým kategoriím.  

Základem tyčinek z Úsovska jsou česká jablka, která si společnost pěstuje ve vlastních sadech a následně šetrně zpracovává ve vlastní moderní sušárně, a to s ohledem na zachování výživové hodnoty. Ne náhodou je tyčinka Fit nazývána jako „Müsli tyčinka s největším obsahem českých jablek na světě“. Popřejme ji společně mnoho sil a úspěchů na další cestě po českém a zahraničním trhu.

Společnost ÚSOVSKO FOOD Vám děkujeme za Vaší přízeň.

Další informace naleznete na webových stránkách www.tycinkafit.cz.