Fernando Redondo – génius Realu Madrid

 Fernando Redondo je jedním z nejlepších záložníků v historii Realu Madrid. Elegantní Argentinec vedl Los Blancos v 90. letech, s klubem vyhrál dvě Ligy mistrů. Ohlédneme se za Redondovou kariérou v Madridu, jeho nejlepšími zápasy a jedinečným stylem hry, který fanoušci stále obdivují.

Fernando Redondo – génius Realu Madrid

Fernando Redondo je nejlepším záložníkem v moderní historii Realu Madrid. Luxusní vlasy po ramena, argentinská technika, jedinečný styl hry – to vše se snoubilo v jednom fotbalistovi, který byl skutečným vůdcem a duší madridského klubu v 90. letech. Redondo pomohl Realu Madrid vyhrát dvě Ligy mistrů po dlouhé pauze a navždy se zapsal do historie Los Blancos. Připomeňme si kariéru geniálního Argentince v Madridu a jeho nejlepší zápasy.

Od Tenerife k velikosti v Realu Madrid

Fernando Redondo se narodil v roce 1969 na předměstí Buenos Aires. Od dětství měl rád fotbal a v mladém věku vstoupil do akademie Argentinos Juniors. Tam Redondo rychle ukázal svůj talent a v roce 1985 se stal nejlepším hráčem jihoamerického šampionátu mládeže. Mostbet, populární kasino v Česku může dokonce přijímat sázky na takové turnaje.

V roce 1988 se Redondo přestěhoval do Evropy – na skromné ​​španělské Tenerife, kde se rychle stal vedoucím týmu. Talentovaného Argentince si všiml trenér Jorge Valdano a v roce 1994 ho povolal do Realu, jakmile se ujal vedení madridského klubu.

V Realu Madrid se Redondo okamžitě stal oblíbencem publika. Jeho elegantní styl hry, technika a kreativita se dokonale hodily do Royal Clubu. Redondo byl mozkem týmu a řídil útoky ze středu pole. Pod Valdanovým vedením vyhrál Real Madrid v roce 1995 ligový titul, ale týmu se nepodařilo dosáhnout úspěchu v Evropě.

Triumf v Lize mistrů a odchod z Realu Madrid

V roce 1998 vedl Real Madrid Jupp Heynckes, který měl přerušit dlouhou sérii bez vítězství v Lize mistrů. Ve finále turnaje se „smetana“ střetla s Juventusem se Zidanem a Ronaldem. Redondo ale dokázal francouzského génia ve středu pole „zavřít“ a jediný gól Mijatoviče přinesl Realu dlouho očekávanou trofej.

Po odchodu Heynckese začala v týmu krize, ale vše se změnilo s příchodem Vicenta Del Bosqueho v roce 1999. Udělal z Redonda klíčovou součást svého plánu. Vrcholem jejich spolupráce byla sezóna 1999/2000. Jedním z Redondových nejvýraznějších zápasů bylo čtvrtfinále Ligy mistrů proti Manchesteru United, kde Argentinec předvedl svou slavnou fintu a nechal tak mimo hru Hening Berg. Ve finále byla Valencia poražena a Redondo získal svůj druhý pohár Ligy mistrů.

Běda, tady pohádka pro záložníka skončila. V létě 2000 se Florentino Perez stal prezidentem Realu Madrid a rozhodl se bez vysvětlení zbavit Redonda. Argentinec, pobouřený tímto postojem, řekl, že Real je jeho domovem a on jiný nepotřebuje. Jeden z největších hráčů v klubové historii opustil Bernabeu, ale vzpomínka na jeho elegantní hru a vůdcovské kvality stále žije.

 

Fernando Redondo byl génius, který dal fanouškům Realu Madrid mnoho nezapomenutelných okamžiků. Jeho charisma a jedinečný styl dodnes prostupují madridským stadionem, připomínajícím zlatou éru klubu na konci 90. let. V moderním fotbale už skoro žádní hráči jako Redondo nezůstali. Jeho odkaz však bude žít navždy.