Evropský lídr v lyofilizaci emituje dluhopisy v hodnotě 500 mil. korun

 KR Real oznamuje rostoucí tržby především díky uvádění nových produktů, rozšiřování aktivit na zahraničních trzích a financování rozvoje formou dluhopisových emisí.

Česká společnost KR Real patří Evropě mezi špičku v šetrném sušení potravin mrazem (lyofilizaci) a do roku 2023 plánuje svou pozici výrazně posílit v EU. Mezi další úspěšné produkty patří patentovaný nápojový produkt EPICUP. Společnost původně zamýšlela přijímat objednávky na EPICUP od konce roku 2021, ale enormní zájem obchodníků firmu donutil posunout zahájení sériové výroby již na září.

Předběžné objednávky z ČR se vyšplhaly na 2 mil. ks a z Německa dokonce na 10 mil. ks.

„V současné době jsme ve finální fázi podpisu kontraktu ve výši 150 mil. korun“ informuje Miroslav Borkovec, CEO společnosti KR Real. Dynamicky rostou i tržby společnosti.„Na rok 2020 jsme plánovali dosáhnout tržeb minimálně na úrovni 150 mil. Kč, ale překonali jsme hranici 200 mil. Díky nákupu nových technologií a rozšíření výrobních kapacit bychom se s tržbami v letošním roce mohli přiblížit až k hranici 500 mil.“ doplňuje, Miroslav Borkovec.

KR Real svoji expanzi doposud financuje z velké části prostřednictvím emisí dluhopisů.

Podle informací odborného portálu dluhopisy.cz je již 480 vydaných dluhopisu splaceno a pro investory je k dispozici ještě 3366 dluhopisů v celkovém objemu 168.300.000 Kč. Dluhopisy s jmenovitou hodnotou 50 000,- korun jsou příležitostí i pro střední a menší investory, jejichž motivací je jednak ochrana úspor před inflací, rozumná míra výnosu z investic, ale také podpora a rozvoj českého průmyslu, podnikání a ekonomiky.