Epson představuje dvě nové sublimační tiskárny SureColor pro potisk textilu

Společnost Epson posílila svou vedoucí pozici na trhu sublimačních tiskáren uvedením dvou nových 44palcových sublimačních produktů. Čtyřbarevný model SureColor SC-F6400 a šestibarevný model SureColor SC-F6400H jsou navrženy pro tisk nízkého a středního objemu a jsou ideální pro aplikace, jako je textilní produkce, personalizace produktů a vysoce kvalitní reprodukce fotografií. Tiskárny nabízejí řadu významných vylepšení včetně vyšší produktivity a sníženého množství odpadu.

Tyto tiskárny rozšiřují tržní příležitosti pro zákazníky a nabízejí vyšší úrovně produktivity, flexibility a efektivity

Obě tiskárny jsou založené na revoluční technologii Micro TFP PrecisionCore společnosti Epson, která je navržena pro poskytování výjimečné obrazové kvality, a nabízejí odlišné výhody v závislosti na potřebách uživatele. Model SC-F6400 ve srovnání se svým předchůdcem SC-F6300 zvyšuje produktivitu o 20 %. Model SC-F6400H poskytuje rozšířený barevný prostor použitím CMYK inkoustů a volbou buď fluorescenční růžové a fluorescenční žluté, světle azurové a světle purpurové nebo oranžové a fialové. To znamená, že SC-F6400H jako první šestibarevná 44palcová sublimační tiskárna společnosti Epson zpřístupňuje rozšířenou řadu potenciálních aplikací pro textilní i pevné substráty. Toto vylepšení bude zajímat především uživatele zabývající se produkcí módních výrobků, sportovního i domácího oblečení, měkkého značení a propagačních výrobků.

Tiskárny SC-F6400 a SC-F6400H nabízejí uživatelům několik dalších výhod včetně nových inkoustových balení s větší kapacitou, která obsahují o 45 %* více inkoustu (1,6 l), čímž se snižuje frekvence výměny a množství odpadu. Inkoustová balení stačí pouze protřepat a vložit, už žádné nalévání a míchání způsobující nepořádek. Tiskárny také používají novou 4,3palcovou dotykovou obrazovku, která je o 30 % větší než u předchozího modelu. Zjednodušené postupy údržby minimalizují prostoje, s tiskárnami je dodáván software, který firmám pomůže pracovat ještě efektivněji a lépe analyzovat náklady a ziskovost. Oba produkty nabízejí uživatelům kompletní řešení včetně hardwaru, softwaru, tiskové hlavy, inkoustu, sublimačních papírů a záruky. SC-F6400H navíc zahrnuje navíjecí jednotku.

„Společnost Epson si svým vysokým tržním podílem vybudovala reputaci firmy, která podporuje podniky pomocí skutečně komplexních tiskových řešení nabízejících nejvyšší úrovně kvality, flexibility a cenové efektivity,“ řekl Slávek Gross, Commercial & Industrial Printing Manager ze společnosti Epson Europe CZ&SK. ”Tyto nové tiskárny jsou dokonalými příklady našeho závazku naslouchat potřebám trhu a poskytovat aktuálně relevantní a efektivní řešení.“

*Ve srovnání s modelem SureColor SC-F6300.